Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 19:03
Widze ze temat wolnego dla Legii nadal walkowany. Dorzuce jeszcze do pieca bo mam nowy pomysl Czy ktos pomysla ze Cabaj sprzedal mecz? Najpierw caly mecz przetrzymywal za dlugo pilke, wreszcie wyswirowal rzut wolny w 92 minucie i umyslnie zle ustawil mur. Dobre wymyslilem co?

A tak serio, apropo tego ze jak sie chce tak aptekarsko sedziowac to za kazdym razem jak bramkarz trzyma pilke 6 sekund sedzia w tym meczu powinien gwizdac wolne. Nie znam przepisow dokladnie wiec nie chce sie madrzyc ale tak na zdrowy rozum. Jak bramkarze wybijaja pilek z piatki i wtedy przedluzaja to czesto sedzia najpierw upomina bramkarza a dopiero za 2 czy 3 razem daje mu zoltko- to tak apropo tego ze juz w 1 polowie powinien Cabajowi odgwizdac sedzia kilka wolnych. Po prostu sedzia go upominal cala pierwsza polowe (tak bylo napisane w wywiadzie ktory ktos tutaj zarzucil), w drugiej polowie tez go upominal az wreszcie sie w......l na frajera i mu pokazal kto rzadzi na boisku. Jeszcze co do przetrzymywania pilki przez Cabaj przez caly mecz, wiadomo lamie przepisy jesli trzyma pilke dluzej niz 6 sekund ale przeciez nikt nie stoi z zegrakiem w reku i nie mierzy czy juz ja trzyma 7 czy 8 sekund. Stad np sedzia sie nie zblazni i zagwizdze wolnego jak Cabaj trymal pilke z 8 sekund. A w 92 minucie najpierw lezal z pilka, pozniej poprawial sobie getre i dopiero wzial sie za wybijanie- po prostu ewidentnie za dlugo trzymal pilke (okolo 13 sekund) i juz.

Cytat:
Sprawa jest prosta albo stosuje się przepis zawsze i jest się uczciwym albo stosuje się wybiórczo i jest się krętaczem

Czyli za kazdy faul pilkarzowi nalezy dac od razu zolta kartke? No bo jak zmierzyc ze ten zasluzyl na zolta, ten na razie jeszcze mogl sfaulowac itd? Z faulami tez jest tak jak z tym przetrzymywaniem pilki. Raz mozna sfaulowac, drugi raz mozna poleciec w ch..a ale dostaniesz ostrzezenie, ale za 3 razem to juz pies Cie tracal i masz zolta kartke. Nie staje jednoznacznie po stronie sedziego bo musialbym pierw ten caly mecz przesledzic i wyczaic ile razy dokladnie Cabaj przesadzil bo stawiam tutaj narazie tezy ale pasowaloby je odniesc do konkretnego przypadku a nie tak na sucho.

PS Czy gdzies jest ten mecz do obojrzenia? Tak zeby nie pobierac tylko obejrzec. Mnie juz meczy ta cala gadanina i z checia bym przesledzil ten mecz pod wzgledem gry na czas pasiastych, symulowania i trzymania pilki przez bramkarzy Legii i Cracovii.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.08.2010 o godz. 19:07.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując