Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 18:45
fond napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Basałajem zamieszczony na TWSD z 6 sierpnia:

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23668

"Jak szybko poznamy nazwisko nowego trenera?

- Dałem sobie najwyżej dziesięć dni na załatwienie tej sprawy. Być może nowy trener poprowadzi Wisłę już w meczu z Ruchem Chorzów, a jestem przekonany, że na pewno stanie się to w Łodzi w meczu z Widzewem."
Powiedział tak Basałaj "na gorąco" po przyjętej dymisji Kasperczaka i klęsce z Azerami. Sam prawdopodobniej wtedy tak myślał i pewnie taki miał plan, ale jak widać sytuacja "trochę" się zmieniła w ciagu ostatnich dwóch tygodni, bo na giełdzie transferowej pojawili się ciekawi, młodzi, zagraniczni, ambtini trenerzy, w dodatku opcja współpracy z dyrektorem sportowym z Holandii i trzeba to wszystko na spokojnie przemyśleć, który z trenerów będzie najlepszą opcją. Lepiej trochę jeszcze poczekać ale podjąć najlepszy możliwy wybór, żeby ten trener był już z nami na lata (pobożne życzenia, sam chyba nie wiem co mówię, ale zawsze można mieć nadzieję, że się coś zmieniło i jak coś pójdzie nie tak to w pierwszej kolejności podziękuje się najsłabszym, niewiele wnoszącym piłkarzom, a nie trenerowi).
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"