Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 15:20
Cytat:
Zaskakuje mnie tylko zachowanie kibiców Legii, dla ktorych zachowanie sędziego jest rzeczą naturalną. Zamiast przyznac sie do błędu, i po prostu cieszyć się, Wy tutaj piszecie, że gra na czas psuje widowisko.
Obecny!

Jak zobaczyłem co się stało, to byłem super zaskoczony. Jak zobaczyłem tego gola, to pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy, to "o fuck, ale drukarnia!". Później sobie pooglądałem powtórki, zobaczyłem zachowanie Cabaja (dopiero pełna powtórka C+ pokazana po meczu pokazała jego zachowanie), poczytałem dyskusje, pooglądałem wywoływane filmiki na youtube, przeczytałem wypowiedzi sędziów, samego Stefańskiego, różnych komentatorów itd. itp. I zmieniłem zdanie, a utwierdziłem sie w tym, co pisałem powyżej, parę postów wcześniej.

Ja potrafię sobie wyobrazić jak to mogło wyglądać ze strony samego Stefańskiego. Dochodzi koniec meczu, ostatnie minuty. Zwracał on uwagę Cabajowi raz, drugi, trzeci. Gra idzie dalej, Cracovia cały czas gra na czas. I nagle Stefański widzi, jak Cabaj mozolnie się podnosząc z ziemi zaczyna sobie poprawiać getra. Czyli - zwracał mu uwagę raz, drugi, trzeci, a Cabaj ma w dupie pierwsze, drugie i trzecie uwagi sędziego i jedzie po bandzie jak w tym meczu jeszcze nie jechał (no bo jednak te 13 sekund trzymania piłki, to był rekord tego meczu). Stefański w....ił się, jako sędzia został totalnie olany. Zamiast karać, zastosował środek probacyjny. Jak sąd stosuje środek probacyjny, to za jego złamanie przebacz już nie ma.

Dla mnie wszystko zaczyna się i kończy na tym, że Cabaj słyszał wcześniej uwagi ze strony prowadzącego spotkanie. Jeżeli postanowił je zignorować, to ostatniego gola stracił na własne życzenie. Dla mnie zupełnym zaprzeczeniem ducha sportowego jest olewanie uwag sędziego, który zwracając Ci uwagę na niesportowe zagrania idzie Ci na rękę nie karząc Cię od razu, a Ty w odpowiedzi robisz to samo, tylko że bardziej i w jeszcze ważniejszym momencie.
Powód: trochę bardziej gramatycznie
Ostatnio edytowane przez Sartre : 18.08.2010 o godz. 15:23.
Legionista
Odpowiedz cytując