Wyświetl pojedynczy post
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2010, 13:56
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Rep...347,1,718.html

Cytat:
PS: Dlaczego Wisła gra tak słabo?
Na pewno będzie grała lepiej, jeszcze się pozbiera i skończy na pudle. Na razie kiepsko to jednak wygląda. Patrzę na niektórych zawodników i myślę sobie, że za moich wiślackich czasów nie mieliby najmniejszych szans na grę w tej drużynie, bo są zbyt słabi, szczególnie w obronie. Inna kwestia to nadmiar obcokrajowców. Dawniej w szatni byli Polacy plus Cantoro i Kalu Uche. A za chwilę proporcje mogą się odwrócić. W tej swoistej Wieży Babel trudno się skrzyknąć, zmobilizować, powiedzieć sobie po męsku kilka rzeczy.

Ciekawy wywiad z "Frankiem".Myślę,że ma sporo racji odnośnie obecnej sytuacji w Wiśle-u nas panuje istna "Wieża Babel".Jovanic,Cikos,Bunoza,Chavez,Paljic.Kirm,Rio s..-troche mamy tych zagranicznych zawodników,którzy nie do końca pasują do realiów Wisły i naszej ligi.Ciężko im będzie się zgrać,bo na to potrzeba minimum roku,a wątpie czy nasi włodarze i kibice będą aż tak cierpliwi i prędzej czy później pozbędą się ich.Zresztą nie ma się co dziwić-Wisła zawsze gra o najwyższe cele.Myślę,że to powinno dać do zrozumienia naszym działaczom,że jeżeli jeszcze planują jakieś transfery w tym okienku(a powinni),to muszą to być zawodnicy z polskiej ligi,którzy szybko wkomponują się w zespół,zagwarantują mu nową,lepszą jakość i nie będą mieli problemów z aklimatyzacją.Póki co mieliśmy jeden taki transfer-Cezarego Wilka z Korony i liczę na to,że trener będzie stawiał na tego chłopaka,bo ma spory potencjał i szansę na zostanie nowym liderem drużyny.Myślę również,że zainwestowanie kilkuset tysięcy euro za Grosickiego i Sadloka byłoby bardziej przydatne niż ściąganie kolejnych zagranicznych wynalazków,których już uświadczyliśmy w tym okienku transferowym.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 18.08.2010 o godz. 14:00.
Odpowiedz cytując