Gucio25 napisał(a):

co powiecie o takim notebooku?
biorąc pod uwagę samą jakość, a później jakość + cena (1500zł)
|
Jeśli to kosztuje 1500 zł to bierz bo konfiguracja jak na taką cenę to bardzo dobra. Nie jest to przypadkiem używane?
Trochę duży więc do noszenia sie nie bardzo nadaje
!!IRIVER!! napisał(a):

No właśnie podstawowe pytania, które mam i ja w zwiazku z powyższym wpisem Gucia
- które karty lepsze w lapku - GeForce GT330M, czy Radeon HD 5650/5850
- czy macie jakieś zdanie na temat lapków HP - pytam, gdyż mają niektóre parametry naprawdę niesamowite na tle reszty, często są droższe, ale czy cena = jakość w tym przypadku?
- czy warto mieć technologię Intel Turbo Boost i w skrócie - co to jest?
Jestem laikiem, kiedyś już pisałem, że czegoś szukam i nadal nie mogę znaleźć. Chodzi o laptopa multimedialnego, do gier ze średnimi wymogami jak na panujące obecnie standardy, dobra matryca, wygodny, lekki, mobilny. Cena do 3500 zł. A najlepiej i ciut taniej. Waham się między Asusem, Toshibą i Sony. Słyszę też dużo pochlebnych słów o Lenovo, ale boję się wejść w tę rzekę.
|
Co do HP to solidna firma i wiele tego widzę na uczelni więc raczej dobre.. A co do technologii TurboBoost to widzę ze sie zastanawiasz miedzy i3 i i5. Tak więc technologia ta pozwala przyspieszyszyć komputer wtedy kiedy tego potrzebuje. Przydatne głównie jak się gra w wymagające gry.
Sony droga firma ale lapki b. dobre (sam mam jeden), Toshiba i Asus mogą być, a co do Lenovo to podobno mają najlepszą obsługę klienta i serwis, są następcą IBM.
Aha a co do wymagań które masz do sowjego przyszłego laptopa to tak się nie da. Albo do gier i przkątna przynajmniej te 16" albo lekki i mobilny. Matryca zależy od modelu tak jak i klawaitura więc nie da się uogólnic