Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2010, 16:11
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A jak dla mnie to była świetna decyzja i chyba jedyny POZYTYW z tych dwóch meczów Kulawika. Rado pokazał, że nie jest gorszy od przepłacanych "gwiazdorów" z pierwszej drużyny. Moim zdaniem to będzie jedno z odkryć tego sezonu. Kto obok Małeckiego jako jedyny pokazywał coś w pierwszej połowie, no powiedz to! RADO!!

I mam nadzieję , że nowy trener w przeciwieństwie do Markusa, nie będzie patrzył na nazwiska, lecz na faktyczne umiejętności piłkarskie. I każdy piłkarz z młodej ekstraklasy będzie miał szanse zadebiutować w pierwszym zespole gdy na to zasłuży.
Widać tylko w Polsce zawodnik który kompletnie niczym się nie wyróżnił, nie miał ani jednego wartościowego zagrania, prostopadłego podania, odbioru, był współwinnym katastrofalnej postawy środka pola, może uchodzić za "pozytywny" ruch. Ot, polscy kibice właśnie

Też mam nadzieję, że nowy trener nie będzie patrzył ani na nazwiska, ani na "znajomości" i będzie wystawiał do gry zawodników, którzy nie tylko coś wartościowego potrafią, ale i na to zasługują. A nie swoimi decyzjami jak Kulawik narobi jedynie jeszcze większego dziadostwa.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"