Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 20:34
Ja mam taka refleksje na temat naszego dziennikarstwa sportowego. Fora kibicow Wisly szaleja, kazdy spragniony chocby skrawka informacji na temat nowego trenera. A w mediach? Cisza lub co gorsza kpina w postaci posilkowania sie informacjami zaczerpnietymi od tychze zlaknionych wiedzy fanow. Poziom mniej wiecej naszej pilki. Ciekawe, ze ludzie, ktorzy robia to za darmo, z pasji czesto staraja sie bardziej i wychodzi im to lepiej niz Panowie Batko, Jawor, Bialonski itd. Nie wiedza? Coz zawsze mi sie wydawalo, ze zdobycie informatorow i cennych przeciekow jest jednym z wyznacznikow dobrego warsztatu dziennikarza. Przypuszczam, ze gdyby w najpopularniejszym klubie w jednej z silniejszych lig wazyly sie losy trenera mielibysmy armie fotoreporterow i redaktorow koczujacych dzien i noc pod klubem, na lotnisku czy gdzie jeszcze sie da aby zdobyc jakies zdjecie czy informacje. U nas maja w dupie. Ale ja sie tym nie martwie, sprzedaz gazet spadnie (juz spada), konkurencja, widac nawet ze strony fanowskich stron jest dla nich nie do przeskoczenia. Rynek sam sie wyreguluje.