żogaiła napisał(a):

przede wszystkim oby z nowym trenerem. jakimkolwiek, byle innym. i bez wynalazkow typu Rado, ktorego czesc chwali tylko dlatego ze jest z mlodej wisly a gra piach, podobnie zreszta jak reszta zespolu z tym, ze reszta zespolu pokazywala czasami ze ma papiery na granie. Rado na razie zdecydowanie za wysokie progi
Jesli mozna sie pobawic w przewidywania, to zakladam, ze rozsadny trener majac do dyspozycji obecna kadre powinien wystawic taki sklad:
Jovanic
Cikos Chavez Cleber Diaz
Malecki Sobolewski Jirsak Kirm
Brozek Rios
|
Rozsądny trener, mając do dyspozycji obecną kadrę, aktywowałby w swoim banku polecenie zapłaty comiesięcznej sumki na konto kapłana religii, przezeń wyznawanej, coby się modlił regularnie o nowych piłkarzy, lub przynajmniej o natchnienie dla ich mentalności....
Osobiście uważam, iż - oprócz oczywistego zatrudnienia trenera z odpowiednimi (czytaj: katowskimi) kwalifikacjami - kluczowa jest postawa władz Wisły. I mam tu na myśli władze najwyższą, o nieodwołalnych prerogatywach. Wiem skądinąd, iż na odbywających się od czasu do czasu (wigilia, oblewanie mistrzowskich tytułów) rautach u prezesa, nasi panowie piłkarze srają w pory na widok Cupiała. Mógłby się raz chłop - inaczej, niż ma w z zwyczaju - przejść do szatni, razem z nowym trenerem i dać do zrozumienia bandzie nieodpowiedzialnych ludzi, że zmieniły się zasady. Tzn. pierwsi za fuszerkę odpowiedzą jej winowajcy. Już on by wiedział co i jak powiedzieć. A że mówi krotko i prostymi słowami, to myślę, iż by dotarło (Cleber przetłumaczy Chavezowi). Inaczej szkoda fatygi jakiegokolwiek trenera.
Swoją drogą wyczytałem na forum kibiców Celticu swego czasu, iż Jimenez - który był kandydatem do objęcia stanowiska ichniejszego trenera - nie przyjął oferty właśnie ze względu na brak gwarancji zarządu i to nie względem transferów, ale właśnie kontaktów z piłkarzami. Jeśli to prawda - chłop zarobił u mnie 10 punktów.
A poważnie mówiąc - jakiś dziwny ruch przy Reymonta obserwowałem dziś, będąc w pobliżu...
Do roboty, piłkarze, do roboty. Stadion już tuż tuż... Po co nam wypasiona scena dla kiepskiej trupy?