|
Ja również jestem na nie jeśli chodzi o mecz z okazji ich domniemanych 105 lat. Na 100 lecie nic nie zorganiowali a teraz na 105 tak ? Coś mi tu śmierdzi i to mocno zresztą myślicie, że po takim meczu media zaraz będą mówić, że Resovia to najstarszy Polski klub? My jesteśmy w stanie wykazać faktyczną datę powstania, jednak u nich będzie z tym ciężej. Rozegrać pierwszy oficjalny mecz 2 lata po powstaniu klubu? Co oni robili przez ten czas? Równie dobrz my możemy powoływać się na tradycje z 1902 czy 1903 roku pytanie tylko po co? Pojedyncze materiały archiwalne łatwo podrobić, ale gazety z tamtego okresu już ciężej.
PS. My marketingowo to moglibyśmy zyskać robiąc 3 tygodniowe turnee po Irlandii gdzie dużo polaków,a nie po jakimś gównianym sparingu na ścianie wschodniej [bez obrażania ludzi tam mieszkających] . Pzy okazji można by się przygotowywać do rozgrywek grająć z drużynami z Anglii [nawet 1 liga] czy Szkocji.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|