Wyświetl pojedynczy post
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2010, 10:06
wwf napisał(a):Wyświetl post
Nesta mnie to zawsze dziwi. My nie wiemy czy ktoś dobry gra w takim Hutniku Kraków , Górniku Wieliczka ale za to wysyłamy ludzi na bałkany.

Kiedyś Błaszczykowski z Częstochowy teraz Sobota z jakiejś małej miejscowości. Pamiętam jak rok temu w lutym rozmawiałem ze znajomym z Kielc i on już wtedy mówił ze Kiełb to będzie dobry zawodnik na 1 ligę.
Czasami wręcz wydaje mi się że o scoutingu to sie w polsce dużo mówi ale tak naprawdę jak jakiś menadzer nie przywieżie grajka do Lecha ( Lewandowski - Kucharski) Wisły ( Błaszczykowski - Brzęczek) Legii (Roger - Piekarski) to te kluby nigdy by nikogo nie wyszukały.
Niestety nie mamy scautow .. wolą jeździc na wycieczki zagraniczne .. i prowizja większa ( vide Bunoza )

Druga sprawa to boiska treningowe gdzie tacy chłopcy by mogli trenować ..

sam mógłbym podsunąć jednego chłopaka, ma 17 lat, talent większy od Gola i Piecha ( ten sam klub ), gra w III lidze, w 1 kolejce ograli wielkiego faworyta Chrobrego Głogów ..
jest naprawdę bardzo dobry, byłby tani, myślę, że max 30 tys zł
może ma ktoś maila do Basałaja ?
( swoją drogą dwa lata temu pisalem o Piechu, który poradziłby sobie w ekstraklasie nawet i co ? i wylądował w ruchu .. )

ale co z tego skoro ten klub dysponuje dużo lepszą bazą treningową niż Wisła ? parę boisk treningowych, korty itp ..
Odpowiedz cytując