|
Po pierwsze uważam, że tytuł tematu powinien być zmieniony - nasza banda nieodpowiedzialnych ludzi oraz nasi piłkarze: Celber...... i dalej mam wątpliwości czy kogoś jeszcze wstawić.
Po drugie - nie chodzi w tym przypadku o to, że nasza banda nie umie grać w piłkę - ona po prostu nie chce tego robić. Skoro tak, to niektórym członkom bandy dać skierowanie na treningi ME (tylko treningi) i zaprzestać płacenia - płacę za wykonaną przez Ciebie pracę, skoro Twoje getry są białe, a na 20 podań 19 jest niecelnych to zasługujesz na 5 % kontraktu, który nas łączy. Kontrakt to umowa, która łączy obie strony - ja Tobie płacę, a Ty grasz. Skoro nie chce Ci się grać - to ja tobie nie płacę. Przecież każdemu z nas za odstawianie fuszerki w robocie gorziłoby jedno dyscypilnarne zwolnienie z tejże pracy !!!
Skoro nasza banda ma podpisane kontrakty "motywacyjne" to należy im wskazać, że za samo przychodzenie na treningi i bieganie na boisku w meczu nie płaci się "kokosów" - czyli Panowie, którym nie uśmiecha sie ciężka praca i zapieprz - dekują się w ME. Ja osobiście płaciłbym im minimalną krajową, a jak się nie podoba - po 6 miesiącach mogą wystąpić o rozwiązanie kontraktu z winy klubu. Po rozwiązaniu wypłaciłbym zaległość wraz z odsetkami ustawowymi. Natomiast nie musiałbym takiego ...... (wstawić nazwisko) leniwego gwiazdora utrzymywać przez następne 2 czy 3 lata.
Po trzecie zatrudnić trenera charyzmatycznego z ciężką ręką (najlepiej Petrescu) oddając mu pełną władzę nad zespołem. Po pół roku zawodnicy wskazani przez niego są do odstrzału (najtaniej chyba byłoby w sposób wskazany w pkt 2 - bo kto ich kupi nawet za dopłatą?) i rozpocząć budowę nowej drużyny. Dobierając zawodników przede wszystkim pod względem mentalnym !!!!
Z wczorajszej bandy do nowego zespołu nadaje się Małecki oraz ewentualnie Cikos, Sobol, Rios. Reszta - tylko mordercze treningi, bo grają jak chłopaki z A klasy.
po czwarte - nowi zawodnicy Śląska - z kim miałby grać taki Diaz, skoro tam zapieprzają na jego okazje Mila, Sobota, Celeban czy nawet Ćwielong....
po piąte - odpuśćmy sobie Bałkany - najlepsi stamtąd wolą nawet cienkie zespoły z Szwajcarii (vide Mrdja) niż Polskę. Popatrzmy na takiego nowego czarnego pejsa - kolo prowadząc piłkę jest szybszy od Ćwielonga. To trochę mówi o tym gdzie szukać - przeciętne drużyny ligi holenderskiej, portugalskiej, belgijskiej - gdy zapropoponuje imi się niezłe pieniądze (nie sądze by starozakonni dali więcej na konatrackie niż 250 tys euro) wnoszą nową jakość.
po szóste - dopóki nie powstanie sensowna szkółka piłkarska przy Wiśle z prawdziwego zdarzenia, i nie zacznie wypuszczać młodych graczy - dla mnie w Wiśle mogą grać sami obcokrajowcy.
po siódme - Żuraw nie powiedział - oni są bandą - powiedział my jesteśmy bandą nieodpowiedzialnych ludzi - miał na myśli również siebie. Przynajmniej stwierdził fakt nie uchylając się od odpowiedzialności, więc nie ma co po nim jechać, zresztą chwalić też nie ma za co
Powód: Żuraw
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 16.08.2010 o godz. 09:55.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|