Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2010, 11:07
Wiślak ASR napisał(a):Wyświetl post
T
Ja jestem przeciwny tak krzyżowi przed pałacem, jak i postawieniu tam pomnika. Krzyżowi dlatego że to nie miejsce dla niego i dla tego że jest przedmiotem, dzięki któremu PiS uprawia swoją politykę(co tylko potwierdził J.K. składając pod nim kwiaty). Ludzi tam przebywający to nie są ani "prawdziwi" Polacy, ani "prawdziwi" katolicy.
A nie dziwi Cię zbieżność terminów: pierwszej próby przeniesienia Krzyża i ogłoszenia podwyżki VAT Bo jestem na 100% pewny, że nowy prezio wiedział o planowanej podwyżce i celowo chlapnął coś o "niewłaściwym miejscu" dla Krzyża. Oczywiście druga strona, prawdopodobnie nieświadomie, podchwyciła temat i zaczęła się wojna polsko-polska wywołana na zmniejszenie efektu medialnego podwyżki VATu. Akcent jednak został oczywiście umiejscowiony na sprawę Krzyża.
Krzyż - temat zastępczy, symbol wykorzystany bez pardonu przez obie ekipy PO i PiS.
W polityce nic nie zdarza się przypadkowo i nie sądzę, że katolikowi Komorowskiemu utrzymanie Krzyża przez kolejne 2 tygodnie by cokolwiek przeszkadzało, szczególnie, że obecnie mieszka i urzęduje!! gdzie indziej.
Nie wiem po co zajmować się tematami zastępczymi w ogóle...