PiotrG napisał(a):

Ale chwila, jaka macanka? Jakie okazywanie biletu?
Przecież kołowroty instaluje się po to, aby one wpuszczały kibiców, a nie człowiek - wkłada się bilet do czytnika i kołowrót wpuszcza osobę.
Przecież w opcji ludzkiej nie byłoby możliwości wprowadzenia kart kibica, bo niby jak sprawdzić, czy jest na niej ważny bilet/karnet? Raczej wątpię, że stałby ktoś z czytnikiem.
Zresztą macanka + ręczne sprawdzanie biletu, to wejście na stadion dla 12tys ludzi trwałoby chyba z 10h...
|
Nie wiem gdzie tam jest miejsce na czytnik w te j bramce a jakieś sprawdzenie musi być, bo inaczej to by była wolna amerykanka jeśli chodzi o wnoszone rzeczy.
Bąku1983 napisał(a):

Jak głupie jest tłumaczenie elewacji brutalizmem chyba wszyscy sobie zdają sprawę. Nagle się okazuje, że to przecież o ten nurt w architekturze od początku chodziło i tak miało być. Kłamstwo w żywe oczy. Ale nawet jeśli założymy, że tak faktycznie było, to jak się to ma do otoczenia stadionu, dzielnicy, w której stoi, to nie mam pojęcia. Rozumiem gdy takie budynki powstają w Nowej Hucie. Jeśli nie są spartaczone to wygląda to całkiem ciekawie, ale na Reymonta? Tania wymówka, która potwierdza brak kompetencji niektórych osób dla których pensje idą z naszych podatków.
Naprawdę niewiele brakuje, żeby ten stadion był ładny. I wszystkim powinno zależeć, żeby stał się wizytówką naszego miasta, a nie tylko miejscem spotkań raz w tygodniu.
|
Mi się wydaje że oni(Majchrowski i Niedziałkowska) nam od jakiegoś czasu po prostu na złość robią i odbierają to jako jakąś potyczkę.Przeciez ta odpowiedź czy zamieszczenie na stronie ZIKiT informacji że wszystko jest ok i oni oddają trybunę w terminie pod LE - gdzie wiadome jest że nic nie jest ok - to już jest robienie z nas idiotów.
Podobnie Majchrowski - te jego ostatnie 1 zdaniowe odpowiedzi - typu że wykonawca nie wie ile ma kasy i jak przeliczy to da znać czy to i to będzie - Przecież to jest kpina.
Kpią sobie z nas bo najpewniej Wisła wzięła się do roboty i za nic nie zgodzi się ani na taką prowizorkę jak oni proponują ani na śmiesznie wysokie ceny, ani na wykładanie własnej kasy.Z drugiej strony radny Olszówka jest jakby przedstawicielem kibiców i punktuje miasto i wykonawcę z innej strony.
To już jest tylko moje gdybanie ale mam nadzieje że klub ma o wiele lepszą pozycję przetargową niż miasto i prędzej czy później niezbędne prace będą wykonane.
Najprawdopodobniej będą potrzebne jeszcze pieniądze i być może na nie trzeba będzie poczekać do po wyborów.
Jak dla mnie Wisła może spokojnie nie wchodzić na ten obiekt w tym roku - jest 6 meczów ,klimat po fatalnych meczach jest kiepski.Kto chce oglądać Wisłę, może to robić w Hucie - Z marketingowego punktu widzenia chyba lepiej by było wejść na stadion na wiosnę
Niech sobie Princa w tym roku zaproszą i jeszcze do tego Eltona Johna i Georga Michela

- zresztą to jest kolejny poroniony pomysł bo stadion otwiera się meczem.Koncert - bardzo proszę ale po otwarciu stadionu.