Wyświetl pojedynczy post
Wiślak ASR
Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2010, 10:13
Tak odnośnie mediów, faktycznie jest tak że w danej stacji jakaś opcja jest bardziej promowana. Mnie raziło podczas wyborów prezydenckich, szczególnie w TVP ciągłe wypominanie większych, ale szczególnie mniejszych, takich pseudo gaf Komorowskiego. Trudno było Kaczyńskiemu cokolwiek wypomnieć, jakąś uwagę wysnuć bo jego w mediach po prostu nie było, dziwię się społeczeństwu strasznie, że dało poparcie komuś kogo nie było. Można powiedzieć że dało za to co było przed kampanią - co też nie może być prawdą bo przecież po tragedii, w czasie kampanii się Pan Kaczyński zmienił - drastycznie, mówiąc nawet że jest lewicowy. Ci co wybrali go dlatego że się zmienił to jak widzimy dziś się przejechali bo nie wytrzymał i wrócił do starej retoryki.
Ja jestem przeciwny tak krzyżowi przed pałacem, jak i postawieniu tam pomnika. Krzyżowi dlatego że to nie miejsce dla niego i dla tego że jest przedmiotem, dzięki któremu PiS uprawia swoją politykę(co tylko potwierdził J.K. składając pod nim kwiaty). Ludzi tam przebywający to nie są ani "prawdziwi" Polacy, ani "prawdziwi" katolicy. To jest grupa politycznych fanatyków-frustratów słuchających tylko swojego wodza. Do tego politycy PiS winą za to obarczają Prezydenta i jego wypowiedz o usunięciu krzyża - wypowiedz normalną, bez podtekstową, właściwą w tym czasie i okolicznościach. PiS na każdym kroku pokazuje że jest to dla nich ważne i nie chcą z tego zrezygnować. Najbardziej mnie śmieszy argument że PO to jest potrzebne dla ukrycia nieróbstwa w rządzie. Nie powiem że PO haruje, ale wystarczyłoby że Prezes poszedłby tam, grzecznie by im powiedział "Powalczyliśmy, już pora kończyć" i oni odeszliby, pozostawiając rząd bez zasłony.