Wyświetl pojedynczy post
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 23:56
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Rosomak masz priva.

Zaś w temacie. Ja też dostałem priva od osoby "pragnącej zachować anonimowość" (dla mnie też kuriozum na forum internetowym i po minięciu 17 lat od wydarzenia), która przedstawiła mi inną wersję handlu w meczu z Legią, w której Piotr Voigt nie był inicjatorem tegoż handlu, a w sprawę tą miało być zaangażowanych 6 piłkarzy, którzy wzięli po 100 milionów za głowę za puszczenie się Legii. Voigt święcie tym oburzony miał wyrzucić głównego winowajcę Bobrowicza z klubu. Jak każda wersja tak i ta musi podlegać weryfikacji. I w tej wersji nie pasuje mi kilka spraw otóż to nie Voigt, a Zarząd TS ukarał dwóch piłkarzy dożywotnią dyskwalifikacją (Bobrowicz, Gałuszka), bodaj czasową został ukarany Gręda. Pamiętam w przeddzień meczu zapowiedzi prasowe Voigta zapraszającego na mecz i gwarantującego zaangażowanie w walkę o zwycięstwo całej drużyny. O dziwo, w meczu nie zagrali podstawowi zawodnicy (którzy mieli wkrótce zostać sprzedani do belgijskiej Ostendy) Janik, Świętek i Wójtowicz (tego sprzedano Pogoni Szczecin). Jak ówczesny włodarz Wisły chciał "walczyć o zwycięstwo" bez trzech podstawowych zawodników Dlaczego po meczu w żaden sposób osobiście nie ustosunkował się do jego przebiegu cytując klasyka "ani me, ani be, ani kukuryku"...

Wydaje mi się, że minęło tyle czasu, że naprawdę możemy o tym rozmawiać otwarcie i nie ma sensu "czaić się", a sprawa jest naprawdę istotna bo takiego kryzysu jaki nastąpił wśród Kibiców Wisły po tym meczu to nie chciałbym w swoim życiu nigdy więcej oglądać i przeżywać. Z dnia na dzień wielu moich Kumpli z ktorymi jeździłem na mecze, "wesołymi autobusami", które dojeżdżały na przystanek Kawiory przechylone z nadkompletu pasażerów, przestało jeździć na mecze, interesować się wynikami Wisełki, ba... znaleźli się i tacy (nieliczni co prawda), których przygarnęła druga strona.
Tą wersję, o której napisałeś też znałem ale ta sprawa z Legią to dla mnie temat drugorzędny, Voigt tu nie stanowi problemu, czy sprzedał, czy też nie.

Kryzys nastąpił, owszem. M.in. przez tych błaznów (zbyt delikatne określenie), inaczej... przez tych chuji (nie obrażając chuji) straciliśmy też na sile.
Błazny nie, ..... też nie, to jakby ich określić? Ja nie znajduje, ktoś znajdzie?

Fe jest ta Wisła, bo sprzedała mecz...

A Ty błaźnie/chuju wracasz po dwóch latach na Wisłę? Co Ty tu robisz? Spier..laj!

Oszołomy przyszły po mniej więcej takim okresie i rżneli kibiców Wisły.

To tak jak z tymi wielkimi postaciami wislackimi, o których teraz czasami się pisze na forum.

Byli, owszem wielcy. Ale w czym? W napieprzaniu, bo nie w szanowaniu wiślackiego brata, któremu ostatnią kase na wyjazdach zabierali.

Do w/w nie mam żadnego szacunku.

Ps. Odwrócic to sie można, ale dupą, w łóżku do swojej baby.. nie zaś od Wisły!

Ps.2. Sory za wulgaryzm ale nie znajduje innego określenia na tych...
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 14.08.2010 o godz. 00:02.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując