Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 21:01
Rosomak masz priva.

Zaś w temacie. Ja też dostałem priva od osoby "pragnącej zachować anonimowość" (dla mnie też kuriozum na forum internetowym i po minięciu 17 lat od wydarzenia), która przedstawiła mi inną wersję handlu w meczu z Legią, w której Piotr Voigt nie był inicjatorem tegoż handlu, a w sprawę tą miało być zaangażowanych 6 piłkarzy, którzy wzięli po 100 milionów za głowę za puszczenie się Legii. Voigt święcie tym oburzony miał wyrzucić głównego winowajcę Bobrowicza z klubu. Jak każda wersja tak i ta musi podlegać weryfikacji. I w tej wersji nie pasuje mi kilka spraw otóż to nie Voigt, a Zarząd TS ukarał dwóch piłkarzy dożywotnią dyskwalifikacją (Bobrowicz, Gałuszka), bodaj czasową został ukarany Gręda. Pamiętam w przeddzień meczu zapowiedzi prasowe Voigta zapraszającego na mecz i gwarantującego zaangażowanie w walkę o zwycięstwo całej drużyny. O dziwo, w meczu nie zagrali podstawowi zawodnicy (którzy mieli wkrótce zostać sprzedani do belgijskiej Ostendy) Janik, Świętek i Wójtowicz (tego sprzedano Pogoni Szczecin). Jak ówczesny włodarz Wisły chciał "walczyć o zwycięstwo" bez trzech podstawowych zawodników Dlaczego po meczu w żaden sposób osobiście nie ustosunkował się do jego przebiegu cytując klasyka "ani me, ani be, ani kukuryku"...

Wydaje mi się, że minęło tyle czasu, że naprawdę możemy o tym rozmawiać otwarcie i nie ma sensu "czaić się", a sprawa jest naprawdę istotna bo takiego kryzysu jaki nastąpił wśród Kibiców Wisły po tym meczu to nie chciałbym w swoim życiu nigdy więcej oglądać i przeżywać. Z dnia na dzień wielu moich Kumpli z ktorymi jeździłem na mecze, "wesołymi autobusami", które dojeżdżały na przystanek Kawiory przechylone z nadkompletu pasażerów, przestało jeździć na mecze, interesować się wynikami Wisełki, ba... znaleźli się i tacy (nieliczni co prawda), których przygarnęła druga strona.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 13.08.2010 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując