Wyświetl pojedynczy post
loomp
Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2010, 16:53
runner napisał(a):Wyświetl post
Słuchaj, podjazd musiał zostać zaprojektowany przez Biuro Architektoniczne, ponieważ to Ono jest głownym projektantem, Holendrzy jako konsultanci nie są stroną tego procesu budowlanego !!! Mogli zasugerować zaprojektowanie zjazdu, ale drogi ewakuacji oraz dojazdu do płyty boiska oraz ich FORMA leżały w gestii pana Obt. Nie zwalajmy winy na podmioty trzecie, bo to będzie już paranoja.
Dla przypomnienia wykonawca: Polimex- Mostostal - jakość wykonania
Projektant: Biuro Architektoniczne - rozwiązania arch.- budowlane + infrastruktura
Inwestor: Miasto Kraków, Inwestor zastępczy: ZIKiT - terminy, płatności, czuwanie nad prawidłowym procesem, dopilnowanie realizacji projektu
Jak już pisałem, podjazd musiał być zrobiony w WYNIKU obniżenia murawy, nie napisałem nigdzie, że jest to wina holendrów, których zamierzeniem była wyłącznie poprawa widoczności. Mimo wszystkich innych nieudolności biura tworzącego buble tj. "O & S-ka" nie możemy winić za sam podjazd. No bo niby jak inaczej mieliby to rozwiązać ? (cały czas abstrahując od samego poronionego pomysłu wjazdu przez okrąglak. Jest to tylko jedna z wielu "perełek" tego tworu zwanego stadionem, która wyszła w trakcie. Wg mnie sam podjazd jest teraz mniej istotnym i stosunkowo mało rażącym problemem, tak więc nie będę kontynuował wątka.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując