Markus napisał(a):

Serdecznie dziękuję radnemu Olszówce za złożenie kolejnej interpelacji, mam nadzieję, że nie tylko w swoim imieniu.
Zastanawiam się też, choć i tak jest osobą, która najwięcej z nas wszystkich robi w sprawie stadionu, czy nie byłoby wskazane, aby wykorzystując swoją pozycję Radnego, nie rozważył zwołania specjalnej konferencji prasowej na ten temat? Zaproszenie za strony radnego media raczej nie powinny zignorować. Można byłoby poprzez nią nagłośnić wszystkie problemy i skandale, wywierając presję na ZIKiT oraz Majchrowskiego - krok po kroku opisując kłamstwa dotyczące terminów, każdą z fuszerek z osobna, kas, kołowrotów, postawić problem wykończenia trybuny północnej, dramatycznego nadzoru nad inwestycją itd.
|
Markusie,
Pomysł dobry TYLKO czy Majchrowski nie zdeprecjonowałby tego wystąpienia, konferencji twierdzeniem, że Radnemu Olszówce chodzi tylko o własny interes polityczny (Spotkałam się z takimi jego twierdzeniami bez podawania presnoaliów, ale że ludzie brużdzą bo mają w tym polityczne interesy!) gdzieś w radio lub w wywiadzie dla tvp kraków nie pamiętam teraz.
Jednak jeśli Radny by chciał nie jest to zły pomysł.Bo wdług mnie jest to osoba, która coś praktycznego robi i strasznie mu za to dziękuje!
Z naszej strony przydałoby się też informować kogo się da, ale trzeba by mieć materiał i wiedze (czyli ktoś kompetentny musiałby to zebrać jak Piotr G.) ja żeby nie być gołosłowna chętnie będe to wysyłać do pracowników tvp kraków i też tych ogólnoregionalnych mediów.