Do:
Fuks
Senior Member
To nie zart to prawda. Oczywiscie odpisalem p. Niedzialkowskiej bo jak pisalem ostro mnie w....a swoja odpowiedzia.
A to oryginal mojego e-maila na odp. p. Niedzialkowskiej:
"Dziekuje bardzo za odpowiedz, wiem co to jest termin"brutalizm" w architekturze. Jezeli zamiarem projektanta w. obtulowicza
( nazwisko pisze swiadomie z malej litery bo za ten bubel nie jest godny uzywania nazwiska z duzych liter bo architektem jest marnym) bylo wybudowanie stadionu Wisly w stylu " brutalizm", nie rozumie jednej rzeczy, a mianowicie uzycia przez architekta w swoich w pierwotnych planach " betonu architektonicznego" ktory jest trudniejszy do wykonania( zapewne tez drozszym) i bardzo estetycznym a takiego betonu nie uzywa sie w stylu "brutalizm". architekt w.o. twierdzi ,ze zamiane " betonu architektonicznego" na " beton konstrukcyjny" podjal inwestor czyli prezydent majchrowski i zkit ( male litery z wiadomych wzgledow).W momencie kiedy media zaczely wnikliwie badac sprawe budowy stadionu Wisly ( poniewaz budowa pochlonela juz ogromne sumy ponad 500 milionow zlotych a do ukonczenia budowy potrzeba jeszce ogromnych sum, np. trybuna polnocna itd) inwestor zaczyna ciac koszty( beton konstrukcyjny, asfalt, brak parkingow, telebimow itd) tworzac ze stadionu obrzydliwego bubla. inwestor obiecal wybudowac stadion klasy " Elite" a z przepisow UEFA jasno wynika, ze nie ma na to szans , brak zaplecza na polnocnej ( zreszta tylko niepowazny inwestor mogl odebrac ta trybune bez klatek schodowych, toalet czy zaplecza gastronomicznego za sume ponad 100 milionow zlotych), telebimow, zaplecza gastronomicznego na trbunie wschodniej itd. Uwazam, ze robi pani ze mnie idiote, piszac o " brutalizmie" chce pani usprawiedliwic ochydna elewacje i tym samym wytlumaczyc architekta( ciekawe dlaczego wybrano tego marnego architekta w.o. ktory nie ma zielonego pojecia o budowie stadionow). Uwazam, ze inwestor marnuje pieniadze podatnikow i dlatego zglosilem do NIK ( a wiem, ze kilkuset kibicow Wisly rowniez) niegospodarnosc inwestora przy budowie stadionu a tym samym marnotrawienie publicznych pieniedzy i cierpliwie czekam na rozwoj wypadkow. Nie pozdrawiam poniewaz swoja odpowiedzia traktuje mnie pani jak idiote. Zycze dobrego samopoczucia ogladajac ten koszmar zwany Stadionem Miejskim im H. Reymana".
Napisane troche chaotycznie, ale bylem okopnie w....y na bezczelnosc tej pani. Pozdrawiam.