_al3x napisał(a):

Nie wiem czemu wszyscy tak są za Petrescu. Chyba nie pamiętacie jak grali za jego czasów, atakowali 2-3 zawodnikami. Zresztą piłka rumuńska też nic ciekawego nie prezentuje. O LM to przestańmy marżyć bo samo wejście dla wejścia poza zastrzykiem finansowym nic nie daje. Wejść żeby dostawać po 3-5 bramek od każdego w grupie to troche mało.
Mamy (będziemy mieć) spory/fajny stadion , pasowałoby go zapełnić przynajmniej 75% a styl Petrescu nam tego nie zapewni.
Jeśli to prawda z tym hiszpanem to wolałbym jego lub ewentualnie jakiegoś holendra.
|
Po 1.
Gość jeśli się zgodzi to będzie wiedział w jakie bagno się ładuje. [ nie powiesz mi chyba, że taki Simeone czy ten Hiszpan wie w co się ładuje ]
po 2. zna mentalność naszych grajków.
po 3. Za pierwszym razem w Wiśle naprawdę chciał wprowadzić profesionalizm tylko Kapka go załatwił kopiąc pod nim dołki, a i grajki dołożyli swoją cegiełkę.
po 4. Gdyby do nas pzyszedł to może nauczyłby Kowalskiego jak grać w obronie, a Boguskiego piłki przyjmować.
Po 5. Gorzej niż teraz grać nie można, a tak przynajmniej byłby spokój z tyłu.
Mam nadzieje, że Cupiał przejrzał na oczy i da mu lub innemu trenerowi popracować dłużej niż rok. Jeśli nie znaczy, że:
a) jest niereformowalny
b) nie uczy się na błędach
c) lubi wyrzucać kasę w błoto
d) piłkarze nadal rządzą w klubie, a nie trener
e) wszystkie odpowiedzi prawidłowe
Jak to jest możliwe, że wszyscy kibice to widzą, trenerzy z zachodu też, a Cupiał ze swoją świtą[zresztą to nie tylko problem Wisły] tego nie widzą. Polscy piłkarze to banda leni i obiboków do tego kilkakrotnie przepłacanych. Dlatego mnie by to nie przeszkadzało gdyby w składzie Wisły było 3 czy 4 polaków, ale faktycznie poważnie podchodzących to zawodu niż zmanierowane gwiazdy uważające się za bogów piłki i grają tylko dlatego, że są polakami. Jeśli obcokrajowcy byliby lepsi od naszych to niech nawet gra ich 11. Cała nadzieja, w obecnych 15-18 latkach, że im szybciej trafią w ręce zachodniego trenera tym większa szansa, że "zarażą się" tą mentalnością. Później idą na zachód i mówią, że trener się na nich uwziął. Wierze, że Basałaj dokona słusznego wyboru.