|
Na urlopie byłem, więc piszę pierwszy raz od jakiegos tam czasu.
Dzięki Bogu, że nie ma już w w naszym klubie Pana Henrykia K! "Jezu jak się cieszę..." że tak zacytauję tekst jednej starej posenkii.
Ja już miałem sporo pretensji do tego trenera za czasów jego triumfów w pucharze UEFA , ale dziurra w murawie na której potknął się napastnik Parmy, wychodzący sam na sam z "Andżelo Igiem" zamknęła mi usta. I nie mam tu nic przeciwko naszej drużynie, grała pięknie,walczyła do upadłego, to prawda. Ale przeciwko Kasperczakowi prowadzącemu ten zespół jestem w stanie wysunąć kilka poważnych argumentów.
A kto ma być nowym trenerem? Nie wiem! Nie napiszę tego , że personlnie ten i tamten. Z trenerami, jak z pikarzami, uciekają tam , gdzie jest więcej pieniędzy, normalne! Więc u nas trudno o dobrego trenera...
Ale!
chciałbym jakiegoś trenera, ktróry zna dobrze swój fach i potrafi wydusić nawet z przeciętnych grajków szczyt możliwości, stworzyć drużynę! Nawet z przeciętnych graczy, DA SIĘ!
Cholera!
Niech ten trener się nazywa Kulawik, Moskal, Motyka (oni przynajmniej kochają Wisełkę!), nie wiem ... Iksiński, Yksinsky, van Iks, czy jakoś tam. Pewnie nie będą jednak kochać Wisły, ale niech za pieniądze zrobią dobrą robotę, niech za szmalec zrobią wynik!!! Niech najemnik profesjonalista zrobi wynik!!!!
Jak tak sobie uzmyslowię, że w Polsce rządzą klubem kalecy kopacze, którzy w ramach zwolnienia nieodpowiadającego im trenera są w stanie przegrać i z pięć meczów pod rząd to mnie krew zalewa!
Jak slyszę, że ten i tamten , może by dobrymi trernerami byli, ale piłkarze nie zaakceptują ciężkich treningów ... no ludzie, to są jaja! WYJEBAĆ! ZWOLNIĆ! Nie podoba się to spierdalaj!
Gówno mnie to obchodzi! Mimo, że jestem gorącym patriotą i chciałbym, żeby w Wiśle grali sami Polacy, to jestem w stanie pogodzić się, że chwałę Wisły pracuje armia zaciężna (wzorem koszykarek) , jeżeli tak trzeba będzie. Może Henryk Reyman jednak nie przewróci się w grobie. Trudno, takie czasy.
Tak nawiązując do histrii, to kiedyś tam, dawno temu Wenecja potrafiła prowadzić wojnę z Imperrium Osmańskim bazując na armiach zaciężnych. To może tędy droga. Zatrudnić solidnego trenera z zagranicy, niech da wycisk gwiazdeczkom. Niech poukłada drużynę, której Henryk K nie mógł poukładać , ani nawet dobrze przygotować do sezonu, bo nie zauważył, że jego czas minął kilka, a nawet kilkanaście lat temu.!
|