Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 19:25
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Pablooo naucz się czytać ze zrozumieniem....

On napisał, że to jak rozjechaliśmy IRAKLIS w dogrywce było zasługą Dana. I trudno się nie zgodzić, przecież to ich przygotował świetnie kondycyjnie do sezonu.

Jeśli chodzi o styl gry drużyn prowadzonych przez Rumuna to jest on bardzo brzydki, ale niezwykle skuteczny i tylko niezwykłemu szczęściu i sezonowi konia Legii Warszawa zawdzięczamy niezdobycie wtedy mistrzostwa Polski. Pozostaje tylko pytanie do bossów Wisły czy chcą oni poświęcić widowiskowość gry w zamian za wyniki? I czy to jest właśnie kierunek, który chcą świadomie obrać.

Ja jestem zwolennikiem zatrudnienia Rumuna, bardzo go zawsze ceniłem. Ale jeśli tak się stanie, to będziemy musieli przełknąć to, że Wisła będzie wybiegana, będzie zapierdalać przez 90minut jak nakręcona, będzie grała bardzo siłowo, ale raczej nie będzie grać ładnie dla oka.

Jeżeli zatrudnimy Rumuna, wiedząc jaki futbol preferuje (w końcu już u nas pracował) to nie powinno być później narzekań na styl prezentowany przez naszą drużynę. I piję do tej części forumowiczów, która chciałaby teraz zobaczyć Dana w Wiśle, a znając życie jeśli tak się stanie będzie narzekać na styl. Dan jest na pewno osobą, która może dać Wiśle wiele, ale też dużo zabrać, także mam nadzieję, że zarząd dokona świadomego wyboru. Tak żeby później nie było płaczu i zwalniania Dana przedwcześnie.

Pozdrawiam
Według mnie jeśli nastawimy drużynę na grę widowiskową, ofensywną itp to w pewnym sensie wybieramy drogę trudniejszą do pucharów. Nie oszukujmy na kogo nie trafimy będzie to drużyna technicznie lepsza od naszej. W mojej opinii jeśli nastawimy drużynę na styl siłowy mamy o wiele większe szanse w pucharach.