krakfilm napisał(a):

|
(...) Szczerze mówiąc, jestem przekonany, że z tymi elewacjami coś zrobią. Ale i tak nie jest to pierwszorzędna sprawa, nie rzuca się w oczy. (...) Niektórzy tutaj tylko szukają najdorbniejszych usterek i niedomówień aby robić wielkie halo, a później się okazuje, że z wielkiej burzy mały deszcz. (...)
|
A ja jestem przekonany, że jeśli nie będzie dymu z powodu nawet najmniejszych niedomówień, przemilczeń i przekłamań, to nic nie zrobią. Mamy wiele świetnych przykładów, jak chociażby przemilczane i obiecane zaplecze trybuny północnej, do którego wykonania do tej pory nie rozpisano przetargu.
Kilka lat temu, gdy ją dopuszczano do użytku szlag nas trafiał, że jest niedokończona, ale pomyśleliśmy: okej, obiecali że skończą, są jeszcze kolejne trybuny do wybudowania - nie ma co siać zamętu. W "nagrodę" sobie o klatkach schodowych zapomniano.
Jeśli mam dementować 12 kołowrotów, to pewnie musiałbym znów "pojechać" z panem prezydentem i ZIKiT-em, który mu pisze odpowiedzi. 3 tygodnie pisać i podać że jest 12 kołowrotów a nie 24? Toż oni sami nie wiedzą co tam mają. Niech sami zdementują swoją interpelację, to i ja wrzucę poprawkę. Tekst Wisły o niedopuszczeniu stadionu do III rundy LE skomentowali po paru godzinach to i to mogą.
Dodam jeszcze, że jeśli jest 10 bramek do trybuny północnej (5,6 tys. ludzi), 10 do południowej (5,6 tys.), 10 do zachodniej (10 tys.) i 12 do wschodniej (12 tys.), to znaczy, że ani inwestor, ani projektant nie myślą.