St@chu napisał(a):

|
Ale czy ten prezydent nie został należycie uczczony...? Człowieku... Pochowano go na Wawelu... W Panteonie narodowym... Panteonie panteonów. Przy królewskim ceremoniale... Cała podróż trumien została zorganizowana z najwyższym poczuciem godności i szacunku dla osoby zmarłej.
|
Nic takiego nie napisałem w temacie Wawelu. Napisałem natomiast, że żenadą jest dzisiejszy motyw z otwarciem tablicy upamiętniającej ludzi stojących pod pałacem (kuriozum) w stylu, by jak najmniej osób się dowiedziało, by jak najmniej osób przyszło, bez oficjeli, bez KONSULTACJI z kimkolwiek (rodzinami, ludzimy tam stojącymi, zyjacymi politykami SLD, PiS, PSL).
Cytat:
|
Myślisz, że którykolwiek z prezydentów doczeka się takiego pochówku? Na pewno nie... Kto to wszystko zorganizował? Czy aby przypadkiem nie urzędująca władza?
|
Nie o tym jest temat. Wygodnie zbaczasz z kursu rozmowy.
Cytat:
|
Szkoda że teraz znalazła się grupa ludzi, która dla własnego "widzimisie" to wszystko w kilka dni całkowicie niszczy... Nie długo nikt nie będzie pamiętał kolejek na Krakowskim Przedmieściu, a wszyscy zapamiętają grupę oszołomów broniących krzyża, bo z tym krzyżem uosabiają też swoją opcję polityczną.
|
Caly syf rozpoczął się od debilnego złożenia przysięgi przez aktualnego Prezydenta w siedzibie Antypisa na Czerskiej. Potem był upadek państwa i niewywiązanie się z porozumienia, które to porozumienie firmował swoim autorytetem Prezydent RP.
Cytat:
|
Może zaproponujesz napis na tablicę skoro ten nie jest odpowiedni? Ja wiem jedno... Napis, który zadowoli całe to zgromadzenie nigdy się nie znajdzie...
|
Prezydentowi RP, jego Małżonce, Prezydentowi na Uchodztwie, sentarom, posłom i pozostałym x (liczba po odjęciu w/w) osobom, które poniosły śmierci w katastrofie lotniczej w Smoleńsku 10 kwietnia 2010, pogrążeni w zadumie Rodacy. Nie zapomnimy.
Wymyślone w ciągu 5 minut, posiedziałbym 20 wymyśliłbym o niebo lepiej stylistycznie i składniowo.
Cytat:
|
Czy to byłoby godne odsłonięcie tej tablicy?
|
Wiesz, jakby przyszedł Tusk i nagle wbiegł jakis pies i nasrał na tablice to tez byłaby lipa. Ale moze rozmawiajmy o tym co jest, a nie co mogłoby być, bo tego nie wiemy? Jest syf, powieszenie tabliczki, troche jak kiedys krzyza w Sejmie. Cicho, ze wstydem, bez informacji, bez konsultacji. Kompromitacja.
Cytat:
|
Zrobione naprawdę wszystko aby godnie uczcić słabego, cieszącego się ok.20% poparciem prezydenta. Ale to nie może oznaczać, że teraz w każdym miejscu, gdzie zbierze się grupa awanturników będziemy mu stawiać pomnik... Nawet mimo całej wyjątkowości tej sytuacji...
|
I manipulujesz, bo ja mu zadnego pomnika nie chce stawiac.
Chcialbym tylko zeby wreszcie nasze wladze i nasze państwo się szanowało. Jezeli umiera prezydent to ma miec w pałacu prezydenckim tablice, oddana z pompa. Z arcybiskupem, z Prezydentem, z Premierem, z poslami, senatorami. Jezeli jest porozumienie w ktorej strona jest Państwo na temat usuniecia krzyza to ten krzyz ma byc usnuniety. Siła, pokojem. Niewazne. Usunąć i koniec.
A tu mamy piaskownice od miesiaca przez prezydenta, rzadzacych, opozycje, kosciol i elektoraty jedych i drugich. Jedna wielka zenada.
20 % to kolejne wrózenie z fusów. Poparło go ponad 50% wyborców w wyborach i to się liczy, bo to fakt, a nie PROGNOZA sondażowni, które 'mylą się' czasami o 10 %.