Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2010, 15:26
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Ale czy ten prezydent nie został należycie uczczony...? Człowieku... Pochowano go na Wawelu... W Panteonie narodowym... Panteonie panteonów. Przy królewskim ceremoniale... Cała podróż trumien została zorganizowana z najwyższym poczuciem godności i szacunku dla osoby zmarłej.
Nic takiego nie napisałem w temacie Wawelu. Napisałem natomiast, że żenadą jest dzisiejszy motyw z otwarciem tablicy upamiętniającej ludzi stojących pod pałacem (kuriozum) w stylu, by jak najmniej osób się dowiedziało, by jak najmniej osób przyszło, bez oficjeli, bez KONSULTACJI z kimkolwiek (rodzinami, ludzimy tam stojącymi, zyjacymi politykami SLD, PiS, PSL).

Cytat:
Myślisz, że którykolwiek z prezydentów doczeka się takiego pochówku? Na pewno nie... Kto to wszystko zorganizował? Czy aby przypadkiem nie urzędująca władza?
Nie o tym jest temat. Wygodnie zbaczasz z kursu rozmowy.

Cytat:
Szkoda że teraz znalazła się grupa ludzi, która dla własnego "widzimisie" to wszystko w kilka dni całkowicie niszczy... Nie długo nikt nie będzie pamiętał kolejek na Krakowskim Przedmieściu, a wszyscy zapamiętają grupę oszołomów broniących krzyża, bo z tym krzyżem uosabiają też swoją opcję polityczną.
Caly syf rozpoczął się od debilnego złożenia przysięgi przez aktualnego Prezydenta w siedzibie Antypisa na Czerskiej. Potem był upadek państwa i niewywiązanie się z porozumienia, które to porozumienie firmował swoim autorytetem Prezydent RP.

Cytat:
Może zaproponujesz napis na tablicę skoro ten nie jest odpowiedni? Ja wiem jedno... Napis, który zadowoli całe to zgromadzenie nigdy się nie znajdzie...
Prezydentowi RP, jego Małżonce, Prezydentowi na Uchodztwie, sentarom, posłom i pozostałym x (liczba po odjęciu w/w) osobom, które poniosły śmierci w katastrofie lotniczej w Smoleńsku 10 kwietnia 2010, pogrążeni w zadumie Rodacy. Nie zapomnimy.

Wymyślone w ciągu 5 minut, posiedziałbym 20 wymyśliłbym o niebo lepiej stylistycznie i składniowo.

Cytat:
Czy to byłoby godne odsłonięcie tej tablicy?
Wiesz, jakby przyszedł Tusk i nagle wbiegł jakis pies i nasrał na tablice to tez byłaby lipa. Ale moze rozmawiajmy o tym co jest, a nie co mogłoby być, bo tego nie wiemy? Jest syf, powieszenie tabliczki, troche jak kiedys krzyza w Sejmie. Cicho, ze wstydem, bez informacji, bez konsultacji. Kompromitacja.

Cytat:
Zrobione naprawdę wszystko aby godnie uczcić słabego, cieszącego się ok.20% poparciem prezydenta. Ale to nie może oznaczać, że teraz w każdym miejscu, gdzie zbierze się grupa awanturników będziemy mu stawiać pomnik... Nawet mimo całej wyjątkowości tej sytuacji...
I manipulujesz, bo ja mu zadnego pomnika nie chce stawiac. Chcialbym tylko zeby wreszcie nasze wladze i nasze państwo się szanowało. Jezeli umiera prezydent to ma miec w pałacu prezydenckim tablice, oddana z pompa. Z arcybiskupem, z Prezydentem, z Premierem, z poslami, senatorami. Jezeli jest porozumienie w ktorej strona jest Państwo na temat usuniecia krzyza to ten krzyz ma byc usnuniety. Siła, pokojem. Niewazne. Usunąć i koniec.

A tu mamy piaskownice od miesiaca przez prezydenta, rzadzacych, opozycje, kosciol i elektoraty jedych i drugich. Jedna wielka zenada.

20 % to kolejne wrózenie z fusów. Poparło go ponad 50% wyborców w wyborach i to się liczy, bo to fakt, a nie PROGNOZA sondażowni, które 'mylą się' czasami o 10 %.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 12.08.2010 o godz. 15:33.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011