|
Sprawa z Jimenezem wypłynęła od pani Barbary Barbadyn, również ta osoba przeprowadziła rzekomy wywiad z tym szkoleniowcem, więc nie jest to na pewno ta sama osoba, która zmyśliła wywiad z Mihajlovicem. Po krótkim internetowym śledztwie dostrzegłem, że pani Barbadyn lubuje się w artykułach o hiszpańskiej piłce, bardzo często przeprowadzała wywiady w języku hiszpańskim (czy też z zawodnikami/trenerami pracującymi w Hiszpanii) z takimi zawodnikami jak Bruno Couthino, Thierry Henry, Christiano Ronaldo, Junior Diaz, Javie Weber (trener siatkarskiej reprezentacji Argentyny), Rodrigo Quiroga itd. Przypuszczam więc, że źródło jest wiarygodne.
Podejrzewam, że wygladało to tak, że ta pani miała już wcześniej kontakt z Jimenezem i jego przedstawicielem, Manolo złożył aplikacje w dziale kadr Wisły i żeby wzmocnić swoją pozycję w walce o ten stołek, skontaktował się z panią Barbarą, aby sprawa ta nabrała rozgłosu - być może był to pomysł przedstawiciela hiszpańskiego trenera...? W każdym razie zabieg udany, bo o jego kandydaturze się mówi i to mówi się sporo, a tak ewentualne odrzucenie jego aplikacji przeszło by bez echa.
To tylko moje przypuszczenia, jak jest naprawdę, nie wiem.
|