Wyświetl pojedynczy post
reperandt
Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2010, 23:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Za innych się nie wypowiadam -ja tak nie mam

Wiadomo że na kategoryczne sądy za wcześnie ale pierwsze wrażenie z naszego 'nowego otwarcia', po kilku meczach jest fatalne.

6 nowych graczy można podzielić na tych co grali przeciętnie, źle i tragicznie.
Do pierwszej grupy bym zaliczył Jovanica i Cikosa, do drugiej Paljicia i Zurawia, do trzeciej Kowalskiego i Bunoze.

Ironicznie można by stwierdzić że idealnie wpasowali się do reszty zespołu który oprócz Małego też gra fatalnie.Mały zresztą żadnego szału też nie robi ale na tle pozostałych jest najlepszy

Takie są fakty dziś a co będzie jutro...zobaczymy

Trudno się nie zgodzić. Fakty są takie że nasze nowe nabytki nie zachwycają. Cikos i Jovanic rokują lepiej niż Bunoza (o słabości Kowalskiego nie ma co pisać, bo on w naszej lidze grał, nie jest ona dla niego niczym nowym, poza tym ma już lata i pewnego poziomu nie przeskoczy).

Taki Paljic został oceniony i spisany na straty zanim w ogóle tu trafił. Jakiejś mega ogórczanej przeszłości nie ma, bywali gorsi. Jak Dudu w debiucie strzelał bramkę to cała trybuna skandowała Dudu Dudu, optymizmu co nie miara, oczekiwania wielkie a jak było wszyscy wiemy. Jestem przekonany, że gdyby Chavez nie grał w reprezentacji, zostałby uznany za ogórka bo gra w Hondurasie. To jest jakaś przypadłość tego forum, że lubimy narzekać i oceniać pochopnie Można na to przymknąć oko, bo trzeba przyznać że w tym okienku wyjątkowo transfery były i kibicom oczy się zaświeciły że na pewno musi coś z tego być, dlatego pewnie tyle krytyki, żalu i rozczarowania.

Z kolei Rios mimo, że nie rozegrał w naszych barwach żadnego spotkania o jakieś większej wartości niż sparing, to już się zastanawiamy ile bramek huknie i czy będzie jednym z lepszych strzelców naszej ligi? Był w River i to już jest powód by stawiać go ponad wszystkie inne transfery. Nie powiem, bo mi rownież udzieliło się to i mam nadzieję, że wypali i będzie najpowazniejszym wzmocnieniem ale jak dla mnie to na razie tylko na papierze wygląda nieźle (no i na ponoć na treningach).

Najwcześniej to krytykować będzie można Wilka, bo on zna realia naszej piłki, nie musi przyswajać ani stylu gry w naszej lidze, ani języka. Jedyne co go spotkało to inna presja, bo taktyki to wszystkie nasze gwiazdki będą się uczyć od początku od naszego nowego treneiro.

Szkoda tylko patrzeć, że te pierwsze osądy to już się ciągną i ciągną jak wojna o krzyż.

No, ale żeby nie być jakimś oszołomem na tym forum to napisze krótko... BUNOZA, PALJIC - wypierd**ać
Odpowiedz cytując