wolfy napisał(a):

Och, ja wcale nie twierdzę że są wystarczająco dobrzy. Gdybyśmy mieli lepszych, nie byłoby problemu. Skoro jednak ściągamy takie drewna jak Bunoza...
I zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da, to że mają 22 lata nie ma znaczenia. Obaj mają skandaliczne braki ( tyle, że Cikos jest przynajmniej dobry w ofensywie ) i brak racjonalnych przesłanek, że lepiej się rozwiną. Mogę Ci podać przykłady kilkudziesięciu którzy nigdy się nie "rozwinęli". A czas szybko płynie... Weźmy takiego Kokoszkę - piłkarsko to on bije ten nasz bałkański wynalazek na głowę. Porównaj jak grał będąc w wieku Bunozy...
Stawianie na gościa który ma tragiczne braki w wyszkoleniu i w ogóle sobie nie radzi tylko dlatego, bo jest młody - wybacz, nie kupuję tego.
Skoro mamy ściągać leszczy, to niech lepiej grają chłopaki z ME: o wiele tańsi w utrzymaniu i - właśnie - nasi. Wiem, że to żałośnie brzmi biorąc pod uwagę nasze deklarowane cele, a pretensje za taki stan rzeczy możesz mieć wiadomo do kogo.
Najlepsze, że Kula jest "idiotą" bo dał szansę 19 letniemu Rado, a są goście którzy liczą, że podchodzący pod trzydziestkę Łobodziński i Jirsak się "przebudzą".
|
A Ty dyskutujesz ze mną czy z wyimaginowanym "statystycznym" forumowiczem?
A co do zaklinania rzeczywistości: mam wrażenie, że ty tylko czekasz aż się wyłożą. Bo ty to już "wiesz" i oni uprzejmie mają Twoje oczekiwania spełnić. Ja oglądam i zastanawiam się na co ich stać, a za ewentualne skreślanie lub chwalenie zabiorę się duużo później.
P.S. A jak już zahaczyliśmy o Kokosa, na pewno na plus można mu było poczytać twardość, odwagę i zdecydowanie w interwencjach. Ale już np. jego gra głową w obronie to było coś zdecydowanie do poprawy.