Adasss napisał(a):

To może wypadałoby zauważyć, że Burliga przygotowaniem fizycznym bardzo odstaje od swojego rówieśnika Cikosa?
Że w spotkaniu ekstraklasy, w którym zagrał na prawej obronie popełnił bardzo dużo błędów, które pozostały bez konsekwencji tylko dlatego, że reszta kolegów cały czas mocno go asekurowała? Wiesz dobrze, że obserwuję kariery naszej młodzieży dużo dłużej niż zdecydowana większość forumowiczów i gdy któryś pojawia się na boisku w pierwszej drużynie to zwracam na nich specjalną uwagę. I niestety prawda dla nich jest bardzo przykra. A właściwie nie dla nich a dla naszego systemu szkolenia. Oni nie są gotowi do gry w podstawowym składzie, mają zbyt wiele braków.
|
Och, ja wcale nie twierdzę że są wystarczająco dobrzy. Gdybyśmy mieli lepszych, nie byłoby problemu. Skoro jednak ściągamy takie drewna jak Bunoza...
I zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da, to że mają 22 lata nie ma znaczenia. Obaj mają skandaliczne braki ( tyle, że Cikos jest przynajmniej dobry w ofensywie ) i brak racjonalnych przesłanek, że lepiej się rozwiną. Mogę Ci podać przykłady kilkudziesięciu którzy nigdy się nie "rozwinęli". A czas szybko płynie... Weźmy takiego Kokoszkę - piłkarsko to on bije ten nasz bałkański wynalazek na głowę. Porównaj jak grał będąc w wieku Bunozy...
Stawianie na gościa który ma tragiczne braki w wyszkoleniu i w ogóle sobie nie radzi tylko dlatego, bo jest młody - wybacz, nie kupuję tego.
Skoro mamy ściągać leszczy, to niech lepiej grają chłopaki z ME: o wiele tańsi w utrzymaniu i - właśnie - nasi. Wiem, że to żałośnie brzmi biorąc pod uwagę nasze deklarowane cele, a pretensje za taki stan rzeczy możesz mieć wiadomo do kogo.
Najlepsze, że Kula jest "idiotą" bo dał szansę 19 letniemu Rado, a są goście którzy liczą, że podchodzący pod trzydziestkę Łobodziński i Jirsak się "przebudzą".