rav napisał(a):

|
Daruj sobie głodne kawałki o zaangażowaniu portalu w kampanię i PIS-owskiej retoryce. Jeszcze się nie zaangażowaliśmy. W samą politykę sensu stricte się nie zaangażujemy, nie poprzemy żadnej partii. Możliwe natomiast, że poprzemy niektóre osoby, które nie zawiodły Wisły w staraniach o stadion, o halę. To wszystko.
|
Może rzeczywiście moje słowa o zaangażowaniu się były nieodpowiednie. Natomiast co ma oznaczać "jeszcze"? Że powstanie partia polityczna kibiców Wisły? I dobrze by było.
Co do przytoczonego filmiku to zobowiązania nie składa prezydent miasta, tylko mówi, że dostał "słowo od wykonawcy." Czyli to wykonawca zapieprzył sprawę, że nie oddał na czas. I co ma w takiej sytuacji zrobić Majchrowski? Zmienić wykonawcę? Procesować się? To przecież dopiero trwa latami!
Sam nie popieram Majchrowskiego i w wyborach prawdopodobnie nie zagłosuję, albo odda pusty głos - bo nie ma na kogo (wybór między mniejszym lub większym złem - jak ostatnio), ale nie rozumiem często tu spotykanej bezpodstawnej i ogólnikowej krytyki. Np. niedawno podjęto decyzję o tym, że część pieniędzy nie trafi na stadion Wisły tylko na straty po powodzi - i znów kilkanaście osób krzyczało i wrzeszczało, że źle, że niedobrze i tak dalej. Jakby było na odwrót, czyli dali pieniądze na stadion, a nie na powódź, to byłoby dobrze? Rozumiem konstruktywną krytykę, ale jak się podsyca nastroje - a to według mnie się tutaj dzieje - to wtedy łatwo o bezmyślne komentarze.