Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 22:24
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Piątek i Gancarczyk w każdym klubie pewny skład? Sorry, ale nawet tak nie żartuj. A co taki Janusz grał ostatnimi czasy? Piątek? Bez jaj. No proszę Cię, to ja Ci wymienię Szałachowskiego, Radovica czy Iwańskiego którzy siedzą coraz częściej na ławie(którego zaczął wygryzać właśnie Cabral). Giza? Możesz się smiać, ale w sparingach grał całkiem całkiem. Skoro Ty wychwalasz Trałkę, który do tej pory grał kichę, to ja zaplusuje Gizę, który nawet w meczu z Arsenalem popisał się piękną asystą przy golu, nie tracił głupio piłek.

Manu co sparing pokazuje, jaki z niego piłkarz- radzi sobie z o wiele lepszymi rywalami, a w polskiej lidze sobie nie poradzi? To samo Vrdoljak i Cabral. Ci dwaj pierwsi to podstawowi piłkarze swoich klubów(6 zespołu ligi portugalskiej i mistrza ligi chorwackiej). Knezevic- podstawowy obrońca mistrza ligi serbskiej (no ale to już obrona, więc jego zostawiam).
Masz rację, nie zagrali ani jednego spotkania w lidze polskiej. Ale również nie uczynił tego Smolarek. Skąd wiesz, czy się dostosuje? Może mu się nie będzie chciało itp? Smolarek wg Ciebie to wzmocnienie, ale Manu, Vrdoljak czy Cabrla już nie- myslenie pozbawione sensu. Zaraz napiszesz, że Smolarka wszyscy wcześniej znali, tamtych nie. Ale odkąd są w Legii, to bacznie prześledziłem ich statystyki i one jak na polską ligę powalają.

Poza tym oglądałem mecz Górnika z Polonią. I ta gra Polonii mnie jakoś szczególnie nie zachwyciła. Górnik w 1 lidze nie był jakimś hegemonem (jak Widzew) to w ekstraklasie ma grać pierwsze skrzypce? Ale i tak swoje okazje mieli.

Co do zakładu, to proponuję w razie wygranej jednej ze stron przelew w wysokości 30 zł na dobre pół litra. W przyszłym roku nie wiem czy będę w Warszawie w czasie, gdy liga skończy sezon.
Sorry, ale Manu, Vrdoljak czy Cabral to mogę tylko czyścić buty takiemu Smolarkowi. Na razie to Ebi osiągnął w swojej karierze więcej niż oni - na przyklad był gwiazdą Bundesligi czy zdobył Puchar UEFA. Dlatego można mówić, że jest większym wzmocnieniem. Na pewno ma większy potencjał niż tamci. Co do Piątka - jeśli przebije się u nas do składu, to uważam, że za najpóźniej za rok zadebiutuje w kadrze. Chłopak ma potencjał, żeby odgrywać większą rolę w tej słabej lidze.

Ok, stoi. Przelew na 30 złotych.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując