Cytat:
Jedna z firm bukmacherskich przyjmuje zakłady na prawidłowe wytypowanie nazwiska nowego trenera Wisły Kraków. Jak na razie najwyżej wyceniane są szanse Wiktara Hanczarenki, Diego Simeone oraz Henrika Larssona.
Pierwszy z wymienionych to Białorusin, który awansował z BATE Borysów do Ligi Mistrzów. Pozostali dwaj główni faworyci to doskonale wszystkim znani, byli piłkarze.
Co ciekawe na liście znajdują się też takie nazwiska jak... Ulatowski (obecnie w Cracovii), a także Lička, Petrescu, Engel czy Okuka. Wśród kandydatów znalazł się też Qurban Qurbanov (na zdj.), czyli aktualny szkoleniowiec... Qarabağ Ağdam. Pieniądze postawić można też na... Diego Armando Maradonę.
Oto pełna lista i szanse, zdaniem bukmachera:
Wiktar Hanczarenko 6.00
Diego Simeone 6.00
Henrik Larsson 7.00
Czesław Michniewicz 10.00
Rafał Ulatowski 10.00
Gheorghe Hagi 11.00
Rudolf Assauer 11.00
Tomasz Kulawik 12.00
Verner Lička 13.00
Dan Petrescu 16.00
Qurban Qurbanov 21.00
Jerzy Engel 26.00
Dragomir Okuka 26.00
Dariusz Wdowczyk 51.00
Diego Armando Maradona 101.00
|
Ciekawe czy są jakieś przecieki, tak jak to było z Henrym. Podobno kilka osób postawiło grubą kase że to właśnie Kasperczak będzie nowym trenerem...
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków
"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11