Wyświetl pojedynczy post
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2010, 14:01
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Pawełek nie jest słabym bramkarzem. W każdym elemencie bramkarskiego rzemiosła, no może oprócz gry nogami, Mariusz prezentuje się bardzo dobrze. Problem leży (mam nadzieję że leżał) w sferze psychiki. Po prostu chłop zbyt często gubi koncentrację. Być może to efekt ADHD, być może nadużywania różnych używek albo po prostu czegoś innego.

Śmiem twierdzić, że do tych dośrodkowań w Baku Pawełek by wychodził i 2 bramki by nie padły. Oczywiście w tym czasie mógłby puścić innego babola.

Żeby nie było, to w zeszłym sezonie należałem na grona krytyków Pawełka, ale to przede wszystkim za jego gesty w stronę trybun.

Uważam, że przy ocenie poszczególnych zawodników należy kierować się obserwacją skierowaną na kilka płaszczyzn piłkarskiego rzemiosła. Co z tego jeśli zawodnik 2 - 3 razy świetnie szarpnie w ofensywie, jeśli później brak powrotu do obrony będzie skutkował utratą bramki. Na tym forum niszczono już wielu zawodników. Nie wspomnę ile obelg otrzymał Marek Zieńczuk.
Tylko ja nie mam zamiaru nikogo niszczyć. Oglądam wszystkie mecze Wisły i wyrobiłem sobie opinię o piłkarzach (np. Pawełek=słaby bramkarz, Sobolewski=mega walczak, Paweł Brożek=strzelec, ale bardzo leniwy i obecnie bez formy, Małecki=wielkie serce do gry ale z głową coś nie tak).
Pozostałe nazwiska dla przykładu aby nie być posądzanym, że niszczę Mariusza. To, że jest w Wiśle nie znaczy, że jest dobry.
Odpowiedz cytując