Sobota przyszedl w wolnym transferze. Czyli tylko kasa za podpisanie kontraktu, a za wiele chyba mu nie placimy, bo widac po chlopaku, ze dopiero wchodzi w "wielki swiat pilki".
Natomiast ja bym sie jeszcze wstrzymal z zachwytami nad nim (obym sie mylil). Ma szybkosc, drubling i przebojowosc. Jest filigranowy i dzieki temu zajebiscie wykorzystuje "platanie sie" pod nogami rywali. Brakuje mu jednak przegladu pola. Na szczescie to jest kwestia obycia z druzyna i doswiadczenia, wiec mam nadzieje, ze sie wyrobi. Jak tak, to jest to material pokroju Blaszczykowskiego.
Kaźmierczak i Celeban byli najlepszymi piłkarzami Śląska w meczu z Jagą. Czyli zaciąg szczeciński

Dzięki Przemkowi WKS ma bezpieczny środek pola, a jako że gramy w "archaicznym" 4-4-2, to jest wazny, by tu zabezpieczac.
Jesli Mila wroci do formy i chlopaki sie zgraja, to 4-4-2, troche niepraktykowane juz, wg mnie moze sie okazac na polska lige strzalem w 10. Prosta taktyka z dobrymi wykonawcami i dwoch klasycznych napastnikow. Przy dobrym rozgrywaniu mozemy robic zamieszanie w szykach obronnych ekip z systemem 4-5-1 (ew. 4-2-3-1).
Ale po pierwszej kolejce na razie nie spekuluje za bardzo.
Przy okazji witam na Waszym forum i pozdrawiam z Wrocka