Wyświetl pojedynczy post
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 23:23
Bardzo denerwuje mnie to, że na tym forum każdy wie lepiej od trenera jaki wystawić skład i co byłoby lepsze dla drużyny... Super się czyta komentarze piłkarskich ekspertów. Szkoda tylko, że oni siedzą przed komputerem, a Kulawik, czy tam do niedawna Kasperczak są na treningach codziennie, a co najlepsze... uwaga, zaskoczenie... pracują od paru lat (w przypadku Kasperczaka dłużej) w tym fachu, piłka nożna to ich praca, przeszli lepsze lub gorsze szkolenia, mają pewne doświadczenie, ale nie! Lepszą wiedzę jaki skład wystawić ma ktoś sprzed komputera. Po co wchodził Boguski? Rado w pierwszym składzie? Oczywiście, można się z kimś nie zgadzać, ale np. co pisze taki RAF, że Kulawik to debil (fajnie traktujesz byłego, bardzo dobrego gracza Twojego klubu) to tego się nie da czytać.

Oczywiście, ja nie twierdzę że to wybitny trener ani nie bronię polskich szkoleniowców. Ja także uważam że to jednak żenujący poziom i trzeba zatrudnić kogoś z zagranicy, ale trochę szacunku. Natomiast różnica między polskimi trenerami, a zagranicznymi nie polega na tym jaki wystawia skład, chociaż faktycznie niewielu wystawiłoby Rado w pierwszej jedenastce i wyszłoby w takim a nie innym składzie, jednak jak dla mnie są racjonalne powody tego.
Narzekacie że mało młodych ambitnych zawodników dostaje szanse. To może warto zaryzykować? Skoro Rado podobno był liderem naszej drużyny ME (piszę ‘podobno’ bo nie miałem okazji oglądać żadnego meczu), to czemu mu nie dać szansy? Dlaczego do składu nie może wskoczyć ktoś inny niż jakiś znudzony gwiazdor jak większość naszych piłkarzy? W Lechu tak szanse dostał Mikołajczak, Możdżeń, czy niedawno Drygas. Chociaż fakt faktem, że Rado ma 20 lat, co w sumie jest trochę żenujące, że piłkarze w takim wieku dostają dopiero szanse jak 24-letni wprowadzany do składu talent Mateusz Kowalski (nie wnikam, czy jest to spowodowane brakiem zaufania ze strony szkoleniowców, czy umiejętności zawodników, jeśli chodzi o Kowalskiego szkoda że tacy zawodnicy muszą grać u nas w podstawowym składzie).

Boguski przed kontuzją był jednym z lepszych zawodników w naszym klubie. Nawet wtedy mówiło się, że ma braki techniczne (nawet za jego najlepszych czasów miał słabe przyjęcie piłki). Pamiętam jego bodajże pierwszy mecz PO kontuzji z Zagłębiem Lubin kiedy zagrał dobre spotkanie (tak, po kontuzji), ale i tak nietrudno zauważyć, że jego problem tkwi w jego psychice. Oczywiście ze swoimi umiejętnościami przede wszystkim technicznymi Boguski nie przekroczy pewnego poziomu, ale w naszej lidze może być jednym z lepszych zawodników. I teraz albo będziemy mu regularnie dawać szanse, właśnie tak na przełamanie, wprowadzając go do gry, mimo tego komediodramatu który odstawia w takiej dyspozycji w jakiej jest teraz, albo potem będziemy, może nie płakać, ale żałować że pozbyliśmy się go łatwą ręką jak Niedzielana, który w zeszłym sezonie by się nam przydał. Dawidowskiego nie wiem czy komuś szkoda, ale w takiej dyspozycji w jakiej był w zeszłej rundzie, w Wiśle pewnie grałby w pierwszym składzie, a jeśli nie to byłby bardzo pożytecznym zmiennikiem (o ile by nie złapał kontuzji na pół roku). No ale cóż, na forum mamy przecież lepszych ekspertów niż regularnie stawiających na Bogusia Kulawika, Kasperczaka, czy Skorże, a nawet powołującego go do reprezentacji Smudę, który w wywiadzie gdy był trenerem Lecha, mówił że Rafał jest zawodnikiem którego widziałby na Bułgarskiej. Lepiej jednak jest zaufać forumowym ekspertom:
Cytat:
Boguski wypierdalaj!
Co do meczu, słabo to wygląda, ale czego można było się spodziewać. Fajnie, że są zawodnicy którym chce się walczyć jak Małecki, Diaz, czy Sobol którego niektórzy po dwóch meczach skreślili. Natomiast z taką obroną, to niestety, ale my do pucharów w tym roku się nie zakwalifikujemy. Na szczęście Cleber wraca, Chavez oficjalnie w Wiśle więc może być chyba tylko lepiej.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując