Wyświetl pojedynczy post
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 21:37
Widzicie ten mecz pokazal co tak naprawde rzadzi w dzisiejszym futbolu. Przepasc jaka jest Miedzy Polska Liga a Europa zdaje sie poglebiac z sezonu na sezon.
Ci ktorzy niewiele zrobili w meczach z Karabachem(AZERSKA DRUZYNA!) dzisiaj udowodnili ze niespecjalnie sie wysilajac mozna wygrac mecz w tej slabej Polskiej lidze. Zaczyna mi to powoli przypominac casus Prokomu Sopot. Gdzie druzyna jak na Europe byla silna ale w lidze miala slabych przeciwnikow ktorzy mogli urwac im zwyciestwa ale na koniec sezonu bylo pewne ze to wlasnie Prokom bedzie mistrzem.

Oceny poszczegolnych pilkarzy: Pawelek, bardzo dobry mecz i dobry powrot po kontuzji. Kulawik wiedzial co zrobil go wprowadzajac teraz, dodal mu pewnosci siebie, a ten odwdzieczyl mu sie dobra gra, choc tez nie ustrzegl sie kilku bledow ktorych mogloby nie byc. Z drugiej strony te bledy byly wymuszone.
Cikos, naprawde dobry mecz mlodego Slowaka. Bedzie z niego duzy pozytek. teraz tylko rownorzednego partnera do walki o miejsce w skladzie.
Nie ocenie idywidualnie pary Kowalski i Bunoza bo indywidualnie dobry mecz rozegrali. Obaj nie ustrzegli sie bledow ktore byly wynikiem braku zrozumienia. Ale tez bledu jakiegos naprawde rzucajacego sie w oczy nie popelnili.
natomiast wlasnie to co chcialem napisac wczesniej, Bunoza Kowalski to dosc dziwna para obroncow. Jeden ze swietnym odbiorem drugi z kapitalnymi warunkami fizycznymi. Brakuje im poki co zgrania, oraz drazni to ze odpuszczaja bardzo mocno. Bunoza odpuscil w dzisiejszym meczu tyle powrotow i tyle sytuacji ze gdybysmy mieli naprzeciw siebie dzisiaj walke o LM lub LE to Bunoza moglby juz pakowac manatki i spierdzielac z tego zespolu do Timbuktu pompowac banany. Cos takiego jest karygodne.
Linia Pomocy, niesamowicie pozytywne zaskoczenie to Kirm. Probowal zwodow i udawalo mu sie ich uzywac, swietne dosrodkowanie, a takze w jednej z akcji pokazal bardzo duza szybkosc. Beda z Kirma ludzie. Na taki wystep w jego wykonaniu liczylem wlasnie.
Sobolewski no coz... nie wiem z czego to wynika, ale przypuszczam ze chyba ze slabego przygotowania do sezonu. Odpuszcza, juz nie walczy tak jak w zeszlym sezonie. Miejmy nadzieje ze jeszcze sie poskalda do kupy.
Rado, debiut przyzwoity trzeba przyznac. Niczym sie nie wyroznil poza strzalem.
Melacki, no tutaj to mozna pisac i pisac na jego temat. Pilkarz meczu moim zdaniem i chyba w chwili obecnej najwieksza gwiazda tego zespolu. To jest dla mnie dziwne w nim wlasnie. Jesli mu nic nie odwala na boisku to ten facet gra jak profesor. A jego podanie ze srodka boiska ktore poslal w pierwszej polowie do Kirma lub Brozka mimo ze niecelne, bo obronca je przedluzyl do bramkarza - majstersztyk.
Brozek, wslawil sie zrabaniem kilku akcji, ale jednak cos tez probowal zrobic w ataku. bez niego ten atak juz nie bedzie tak kolorowo wygladal.
Piotrek Brozek. Tutaj to naprawde mam duzy klops, bo poza pretensjami kompletnie niezasluzonymi w kierunku Kirma niczym sie w tym meczu nie wyroznil.
Zurawski to samo wogole nie widoczny. Boguski... jego gre pomine milczeniem...

Wiem tylko jedno, jesli ktos porzadnie nie wstrzasnie tym zespolem to naprawde czarno widze nasza gre, moze nie w Polskiej lidze, ale w Puchararch.
Odpowiedz cytując