DwayneWade3 napisał(a):

Chcecie 33 letniego trenera?
Wyobraźcie sobie taką sytuację - macie lekcję W-F w szkole. Waszym nauczycielem jest jakiś chłopak w waszym wieku albo młodszy o rok czy dwa. Karze wam biegać test coopera 12-minutowy. Niektórzy biegają, niektórzy nie. Ci co biegali, dostali słabe oceny. I co? Cała klasa olewa nauczyciela, jeździ po nim jakimiś tekstami, zero przykładania się do treningów i wagarowanie.
Wy na prawdę myślicie, że taki Małecki będzie się słuchał jakiegoś trenera tylko dlatego, że on jest od niego o kilka lat starszy? Będzie polecenie biegania, gwiazdor Patryk strzeli focha i taki oto trening zawodnika, który aspiruje do gry w pierwszej 11-stce.
To musi być ktoś, kto ma minimum 38, 40 lat i jest wzorem dla zawodników. Dlatego taki Simeone, czy mój faworyt z poprzedniej strony tematu, Bruno Metsu nie pozwoli sobie nikomu podszkoczyć, a szacunek piłkarzy do niego i jego sukcesów z kariery trenerskiej czy piłkarskiej zmusi naszych zawodników do harówy na meczach i treningach. Bo prawda jest tylko jedna - nasi piłkarze mają problem typu moralnego. Oni umieją grać, ale nie chce im się tego robić. I żaden wspaniały trenet taktyk tego nie zmieni, tylko taki, o silnym temperamencie i ostrym charakterze - czyli typ Diego Simeone.
|
Ja wiem, że nasze gwiazdeczki są rozpuszczone, ale to nie są dzieci z przedszkola!! Wielu z Was zapewne ma szefów młodszych od siebie i zapewne nikt nie olewa pracy bo szef ma 25 lat na nie 40.
Wiktor Goncharenko ma na koncie kilka tytułów Mistrza Białorusi, wprowadził BATE do fazy grupowej Ligi Mistrzów, sezon potem grafi bodajże w Lidze Europejskiej...
Powinien istnieć jasny regulamin i taryfikator kar... Piłkarz spóźnia się na trening to po kieszeni go... Nieważne czy byłby to Żurawski, Brożek, Małecki czy Kamil Rado...