Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 12:36
GemHZR

Zapytaj swoich, to Ci wytłumaczą. W skrócie, dach Legii przecieka w iluś tam miejscach i ciągle na tym swoistym, płótnie namiotowym, pojawiają się nowe przecieki. Ale nie to jest uzasadnieniem mojej opinii o atrapie, miast dachu. Wyobraź sobie kolego, że wczytując się uważnie w opinie fachowców o tym dachu, dowiesz się, że zabezpiecza on przed deszczem i słońcem, mniej więcej, w połowie wysokości trybun.O przeciągach na ostatnich rzędach piętra już nie wspomnę. Praktycznie chroni tylko pas środkowy między trybunami, gdyż przy zacinaniu deszczu z którejś ze stron, zalewa, albo całą dolną trybunę od strony boiska, albo część piętra od tyłu stadionu, a bez zacinania, zalewa połowę dolnych rzędów i kilka rzędów górnej trybuny. W odpowiednich godzinach nie zabezpiecza także kibiców przed oślepiającymi promieniami słonecznymi. Nie będę Ci cytował linków, bo nie mam czasu i ochoty odwalać za Ciebie żmudnej roboty Do tego, mnie akurat kształt i projekt tej atrapy, nie podoba się, choć to rzecz gustu, czy dach w kształcie i wyglądzie lotni, komuś pasi czy też nie. Wyjaśniając Ci, dach jest wtedy dachem gdy spełnia swoje funkcje praktyczne a gdy w ok. połowie jest bardziej atrapą a nie dachem, to spełnia bardziej rolę imitacji dachu. Bez napinki, mówię to, gdyż uważnie śledziłem i śedzę budowy stadionów w naszym kraju. Nie czepiam się Legii dla czepiania. Bo Lech i inni też będą mieć płótna namiotowe na dachu. Najzwyczajniej w świecie, spokojnie poczekam, aż wszyscy bedą mogli się wreszcie przekonać, nad wyższością na Wiśle, solidnej konstrukcji stadionu i podgrzewanego dachu także. Wygląd i gust swoją drogą, ale funkcjonalność i jakość wnętrza stadionu, swoją drogą. Uważam, że po Narodowym, Wisła będzie miała najlepszą jakość.

Ps, przepraszam za kontynuację off-topu.

Edit

Pablo84, msasz prawo zakochać się w stadionie Legii, jeśli tylko taki Twój gust, a TVN może Ci wmówić ( odszukaj sobie linka ) słowami Miklasa, że Legia ma najpiękniejszy i najnowocześniejszy stadion na świecie, ale wybacz, brak funkcjonalności dachu, dla mnie nie jest kwadraturą koła, lecz bardziej jajami do kwadratu, za pół miliarda.

Edit II

ToTylkoJa/GemHZR, Pożyjemy, zobaczymy i usłyszymy. Póki co wczoraj ani wiatru ani deszczu ani zimna nie było, więc podziwiam Waszą przewidywalność na przyszłość
Ostatnio edytowane przez kot : 08.08.2010 o godz. 13:57.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując