Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 11:44
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
PS
Chciałbym dożyć czasów że w Poznaniu będą dwa kluby z kibicami (Lech i Warta) - zawsze to osłabia konkurencję. Tak samo żeby w Warszawie było kilka mocnych ekip Legia, Polonia i samodzielny Hutnik Warszawa. (Nie jak teraz że 95% to Legia) Oj działoby się a i Legia byłaby trochę słabsza. No i co ważniejsze Legioniści nie strugaliby takich chojraków jakby się bali że Polonia albo Hutnik może szaliczek zajebać
Jak dla mnie to nierealne i to nie tylko z powodu tego, że jestem kibicem Legii, ale również z tego że znam mniej więcej historię i sytuację obecną tego ruchu kibicowskiego. Tak naprawdę padł on w latach 70 po czasach świetności w latach 40',50' i na początku 60-tych. Ludzie, którzy kibicowali Polonii w tamtych latach mają już grubo po 60-tce, a nowego narybku jak nie było, tak nie ma. Kiedyś zasięg terytorialny tych kibiców był o wiele większy, a obecnie skupia Nowa Miasto, Muranów, część Woli i może kawałek Żoliborza. Mój nieżyjący wujek, wieloletni kibic Polonii z Woli wspominał, że tak naprawdę w latach 80-tych to chodzili już na mecze głównie emeryci i brakowało świeżej krwi. Lata świetności kibicowskiej tego klubu już dawno minęły i co najwyżej na mecze może chodzić tam 5-6 tys. ludzi.
Odpowiedz cytując