|
Nie rozumiem tego waszego 'aby był młody, bo jak młody to ambitny' i 'aby nie stary, bo stary to nieambitny'.
Przecież to jest chore, już nie mówiąc o waszych dziwnych zapatrywaniach na ludzi, to ambicja u trenera to jakiś pusty slogan. On nie będzie przecież gryzł trawy, bo na boisko nie wyjdzie, a po prostu będzie robił swoje, czy jako 30 latek czy jako 60 latek.
Chociaż ja wolałbym jednak doświadczonego trenera, bo dopiero co przerabialiśmy dwóch młodych na dorobku, i u nas zdobywali doświadczenie, u nas uczyli się trenerskiego fachu i u nas popełniali błędy. A wnioski z tego wszystkiego wyciągają już dla swoich nowych klubów. Mam na myśli oczywiście Petrescu i Skorżę. Myślę że my nie możemy sobie teraz na to pozwolić, potrzebujemy trenera który 'od kopa' będzie wiedział co z czym się je, a nie dopiero eksperymentował i uczył się.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
|