No i zobaczyłem oraz usłyszałem. Nie podzielam zachwytów nad stadionem Legii. Owszem, stadion nowy,ale niczym się nie wyróżniający od dość powszechnej sztampy. Takie double Kielce w/g mojego wrażenia, robiące większe wrażenie kasą, bo z dodatkiem pól miliarda. Ja wiem, że Wisła ma na zewnątrz, stadion najbrzydszy na świecie, ale wewnątrz już raczej nie. Pożyjemy, zobaczymy i usłyszymy. Ja uważam, że na Wiśle, będzie jedna z najlepszych jakości akustycznych. Do tego układ trybun sprawi, że doping za bramkami na jednopoziomowych trybunach, będzie spektakularny nie tylko akustycznie, ale i wizualnie. Wnętrza trybun także nie da się porównać, bo Legia ma ich znikomą ilość w porównaniu z Wisłą. No i ta imitacja dachu, który jest bardziej fikuśną atrapą, będącą w/g mnie, względną ozdobą zewnętrzną, pozbawioną w praktycznym użytkowaniu sensu i funkcjonalności. Nie umniejszam jakości stadionu Legii, ale zobaczyłem dokładnie to, co widziałem wcześniej na projektach i raczej się nie pomyliłem. Oczywiście, tak jak powiedziałem, dopiero osobiste wizyty na wszystkich stadionach, pozwolą zweryfkować nasze tutaj zdania w tym temacie i większosciowe werdykty kibiców z różnych klubów, dadzą szansę na obiektywną w miarę ocenę, jakości naszych stadionów.
Co do meczu, nie bedę się wypowiadał. Dopiero test z Polonią da mi jakiś obraz rzeczywistości, gdyż dzisiaj na Ł3 był raczej Taniec z Gwiazdami w nowym plenerze TVN-u, a medialny Maciek rozpoczął emisję nowego serialu telewizji TVN pt.Legia Warszawa, aż do czasu, gdy zastąpi go inna gwiazda medialna
Ps. Czy mógłby ktoś z Legionistów, którzy byli na otwarciu, wypowiedzieć się co do akustyki i ogólnej jakości dopingu ?