Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 19:19
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
coz wczoraj nie bylo ani zaangazownia ani taktyki

btwmasz jakiegos faworyta?
Nawet nie zawracam sobie tym głowy. Jestem pogodzony z myślą, że klub podejmie decyzję, którą ja najprawdopodobniej uznam za nielogiczną.
Gdy odchodził Skorża liczyłem na zatrudnienie doświadczonego zagranicznego trenera. Niekoniecznie znanego. Dostaliśmy Heńka. Zaraz po ogłoszeniu tej decyzji mówiło się, że Kasper ma słaby kontrakt, który można łatwo rozwiązać. Pomyślałem, że to dobry kandydat na tymczasowego szkoleniowca, który miałby dokończyć sezon i dać klubowi więcej czasu na znalezienie ciekawszego trenera. Okazało się, że mimo przegrania mistrza Heniek został.
Teraz nie zdziwię się jeśli wybierzemy Lenczyka lub innego Janasa albo jakiegoś młodego zagranicznego gościa na dorobku. Nie spodziewam się za to ruchu logicznego - zatrudnienia doświadczonego, zagranicznego trenera, który z niejednego pieca chleb jadł. Gdyby to zależało ode mnie, to szukalibyśmy trenera spośród europejczyków, którzy prowadzili egzotyczne zespoły (np. jakąś afrykańską reprezentację). Takiego drugiego Leo, którego nie odstraszyłyby polskie warunki pracy.