Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 17:24
Cytat:
Jest rzeczą oczywistą, że za decyzję o usunięciu krzyża odpowiedzialny jest w stu procentach pan Komorowski i to on wprowadza w Polsce zapateryzm, a ja tylko próbuję się temu przeciwstawić. Taka jest prawda
Kaczyński ocenił również, że Komorowski został wybrany na prezydenta przez nieporozumienie, bo - jak tłumaczy - jest przekonany, że "bardzo wiele osób, które na niego głosowały, zapateryzmu w Polsce nie chce"
Kaczyński tłumaczył też, jak rozumie pojęcie "zapateryzm". Jego zdaniem jest to dążenie do tego, żeby wszelkiego rodzaju symbole religijne zniknęły ze sfery publicznej. - To jest dokładnie to samo, co głosili w Polsce komuniści na pierwszym etapie walki z Kościołem. Później w ogóle Kościoła miało nie być. Ale proszę zwrócić uwagę, że komuniści w PRL nie zdobyli się na zaatakowanie na przykład krzyży przydrożnych. Na taką odwagę zdobył się tylko obrońca Wojskowych Służb Informacyjnych prezydent Komorowski - powiedział prezes PiS.
http://wiadomosci.onet.pl/2207367,11...enie,item.html

JarKacz wraca do formy
Nie ma tak jak odwracać kota ogonem.
Biorąc pod uwagę tą wypowiedź nikt chyba już nie powinien mieć wątpliwości , że nie pojawienie się Kaczyńskiego na dzisiejszym zaprzysiężeniu Komorowskiego , to był zwykły powyborczy ,,gul''. O którym zresztą wspominałem , że nastąpi , mając w pamięci reakcje po wyborach 2007.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 06.08.2010 o godz. 17:32.