Wyświetl pojedynczy post
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 14:51
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Też jestem za limitem obcokrajowców, ale coś mi się kojarzy że to nie zgodne z jakąś dyrektywą unijną...

Pomysł jest dobry... limit dajmy na to na początek 9 obcokrajowców w kadrze zespołu i 6 na boisku z roku na rok zmniejszany...
Limit jest bardzo złym pomysłem. W Ekstraklasie mają grać najlepsi zawodnicy na jakich aktualnie stać kluby (inna sprawa, że narazie nie stać ich na wiele). Totalnym bezsensem jest zapewnianie piłkarskiemu szrotowi wyszkolonemu w Polsce miejsca w najwyższej klasie rozgrywkowej z urzędu. W takie rozwiązania można się bawić w 1. lidze i niżej. Absolutnie nie wierze w to, że obcokrajowcy zabierają miejsce w składach utalentowanym juniorom. Naprawdę dobry młody zawodnik będzie grać choćby w klubie byli i sami obcokrajowcy (np. Małecki, Rybus itd.). Czy naprawdę rozgwiazdorzone, rozpieszczone i przepłacone polskie piłkarskie primadonny potrzebują jeszcze pomocy ze strony przepisów, żeby polskie kluby były na nich skazane? To jest waszym zdanie dobre rozwiązanie?

Faktem jest, że nasze czołowe kluby muszą zacząć wziąć na siebie odpowiedzialność za szkolenie nowych pokoleń piłkarzy w naszym kraju. Ale muszą to same zrozumieć i muszą dostać wsparcie od państwa w postaci budowy baz treningowych. Żadne limity obcokrajowców nic tu nie zmienią
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując