Wyświetl pojedynczy post
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 12:31
piotrekwrd napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze wyjście? Limit obcokrajowców. Teraz może ich być chyba 18 OSIEMNASTU w kadrze na sezon (na chyba 27 zgłoszonych)- tańszych "lepszych"od naszych, zmniejszyć do 6 w kadrze. Co to spowoduje? 3 rozwiązania:
1. Będzie lepsza ich selekcja (nie wierze w to, ale tak powinno się zdarzyć w normalnym świecie).
2. Polacy będą tanieć, bo będzie na nich zapotrzebowanie (albo ceny wywindują tak w górę, że będzie trzeba szukać w niskich ligach lub grać wychowankami...źle? Szkolenie będzie musiało iść w górę)
3. Brak profesjonalizmu klubów-6 przypadkowych stranieri + rotacja w lidze zawodnikami typu Kuranty, Szary, Stasiak ( nie żebym coś do nich miał , po prostu ligowi średniacy), czyli dalej w dóół > pesymiście uznają to za najbardziej prawdopodobny skutek zmian...

dobrym pomysłem byłoby ustalić limit płacowy w lidze, no i 10 zespołów w ekstraklasie, paru zagranicznych trenerów...
Chyba wystartuję na prezesa PZPN xD
sry za offtop ale siedziało to we mnie i musiałem to przekazać światu ;D

Co do tematu: ZA PÓŹNO, nie za dużo, raczej nie na te pozycje co trzeba i ZA PÓŹNO
Dziękuję
Też jestem za limitem obcokrajowców, ale coś mi się kojarzy że to nie zgodne z jakąś dyrektywą unijną...

Pomysł jest dobry... limit dajmy na to na początek 9 obcokrajowców w kadrze zespołu i 6 na boisku z roku na rok zmniejszany...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując