Wyświetl pojedynczy post
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 09:18
zim zum napisał(a):Wyświetl post
A odpowiedz mi ilu już było trenerów? Zastanów się co Brożki, Sobolewski, Jirsak czy Łobodziński ugrali kiedykolwiek w Pucharach ? To są po prostu słabiutcy zawodnicy i jeżeli chcą zmieniać trenera, to w pakiecie z zawodnikami.
Niecale 2 lata temu Piotr Brozek wydawal sie najlepszym lewym obronca w Polsce. W rewanzowej potyczce Barcelona nie dawal sie ogrywac nawet w akcjach 1 na 1, ateraz to nawet nie potrafi sie dobrze ustawic.
W tym samym sezonie Sobolewski rzadzil w srodku pola w potyczce z Tottenhamem, w ktorym gral. m.in. Didier Zokora - wtedy wydawalo sie, ze ten gosc to jedyny Polak, ktory moglby regularnie grac w Premiership.
Jirsak wykanczal fajne zespolowe, akcje z meczach z Liverpoolem czy Tottenhamem.

Lobodzinski, tu sie zgodze - ten gosc nigdy nie powinien tu trafic i to bylo wiadomo od poczatku.

Tak czy siak Ci zawodnicy maja potencjal zeby grac lepiej i kiedys to potrafili robic.
Teraz po pierwsze sa w beznadziejnej dyspozycji ficzynej i od tego sie wszystko zaczyna - a za to odpowiada trener
i nie ma tu znaczenia, ze sprzedano mu srodek oborny. Kazdy z poprzednikow musial sobie radzic ze strata kolejnych
zawodnikow (przypomnijcie sobie jak Skorza latal z Beitarem czy Tottenhamem - Diaz wtedy gral na srodku i dawal rade),
a zaden nie dostal w zamian tylu nowycg graczy.

Ja rozumie, ze druzyna jest w przebudowie i trzeba ja zgrac ale skoro zaczynamy od zera to tym bardziej nic nie tracimy
i mozemy to robic z kims nowym na lawce trenerskiej tym bardziej, ze jak trener nie ma popracia kibicow to zazwyczaj to
sie predzej czy pozniej i tak konczy zwolnieniem - szkoda wiec czasu marnowac.
Puchar jest na5z!