Wyświetl pojedynczy post
=Metatron=
Senior Member

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2010, 06:31
Mnie tylko dziwi to, że jeszcze spora rzesza fanów, uważa, że mecz przegraliśmy z powodu braku ambicji, woli walki itp. Tak sobie tłumaczyliśmy ileś tam kolejnych meczy, i teraz mamy, to co mamy. Ja nie widziałem braku ambicji woli walki itp. Widziałem zbieraninę piłkarzy, którzy choć starali się, nie potrafili nic zagrać. To, jak ustawiali się do krycia obrońcy, było zaprzeczeniem sztuki piłkarskiej. Akcji, wyprowadzane podaniem za plecy, brak jakiegokolwiek wychodzenia do piłki, w ataku pozycyjnym, bezsensowny pressing dwóch, trzech zawodników, biegających na oślep za piłką, widzieliście jakieś przerzuty z jednego skrzydła, na drugie, udane zagrania z pierwszej piłki itp ? Lista można mnożyć bez końca. Polska piłka to dno, kompletne dno, jak pokazały meczy pucharowe - 7 przegranych meczy i remis Jagi. Przypadek, brak ambicji ? Nie oszukujmy się, że sprowadzanie jakiś młodych "gwiazd" z niższych lig coś da. Całe to pokolenie 19-20 letnich piłkarzy jest stracone, w końcu w rozgrywkach młodzieżowych leją nas już wszyscy, z San Marino na czele. Zastanawiam się tylko, po co nam zawodowa liga piłkarska, skoro grają w niej piłkarze na poziomie amatorów z Malty...
450 km od R22