Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 23:05
kibic1989 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze pamiętam 6 stron nabijania sie z Lecha gdy męczył sie z azerami. potem troszke wam mina posmuntniała po porażce u siebie w LE, no i dziś... widzicie sami jacy jestescie żałośni? mistrz wam odjechał i nie mozecie tego aż do dzis przełknąć i patrząc na wasz zespół i w tym roku bedzecie liczyc ile osób może pomiescic nasz stary rynek bo nie przeżyjecie że we wszystkim jestesmy lepsi)) pozdro!
Gdzie ty widzisz jakąkolwiek piłkarską wyższość któregokolwiek z polskich klubów (nie mówiąc już o "odjeżdżaniu" rywalowi)? Lech, Wisła i Ruch skompromitowały się totalnie w tegorocznych pucharach.
  • Lech wymęczył po karnych awans z mistrzem Azerbejdżanu, przegrywając mecz u siebie (!).
  • Wisła łatwo wygrała z litewskimi amatorami, z trzecią azerską drużyną przegrała obydwa mecze (!!).
  • Ruch wygrał dwa razy z Kazachami, nie potrafił wygrać ani jednego meczu z mistrzem Malty (!) i sromotnie przegrał dwumecz z Austrią Wiedeń w sumie 1:6.
  • Jagiellonia jako debiutant miała trudniejsze zadanie, a i tak zostawiła po sobie najlepsze wrażenie (strzeliła 3 bramki w dwumeczu, grała ambitnie i z charakterem).
W najlepszej sytuacji jest Lech - ma jeszcze dwumecz w IV rundzie eliminacji LE. Więc z ostateczną oceną występów poznaniaków w pucharach trzeba się jeszcze wstrzymać.

I tak bym to podsumował, a cytowany post jest klasycznym przykładem wynurzeń jakiegoś egzemplarza zaślepionego nienawiścią do krajowych rywali. I dziwi mnie to, bo akurat po 21-latku (1989 to jak przypuszczam data urodzenia...) spodziewałbym się jakichkolwiek sensownych poglądów. Dyskusja powinna się toczyć wokół przyczyn katastrofalnego występu Polaków w pucharach, a nie licytowania kto bardziej się skompromitował.

Widzę, że wielu "kibiców" przymyka oko na blamaż swoich ulubieńców pocieszając się, że krajowy rywal nic nie osiągnął. Żałosne.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując