Blaszczu16 napisał(a):

http://www.tekstowo.pl/piosenka,the_doors,the_end.html
This is the end...
Nasza obrona pokazała pełną klasę już w meczach Pucharu Polski z Lechią Gdańsk, gdy zagraliśmy bez Alvareza, Marcelo i Głowackiego. Szkoda że tamta porażka nie nauczyła nic naszych działaczy. No cóż, czujemy się tak samo jak sympatycy Rosenborga Trondheim, gdy ci w tamtym sezonie odpadli z Karabachem Agdam. Przybiło mnie odpadnięcie w 2003 roku z Valarengą Oslo, zszokowała porażka z Dinamem Tibilisi, załamała przegrana w Atenach, a po Levadii pierwszy raz poleciały mi łzy. To było apogeum mojego żalu i smutku z powodu blamażu ukochanego klubu w Europie. Teraz nie zrobiła na mnie dużego wrażenia ta porażka z Azerami. W niedziele jak co mecz będę bacznie śledził wynik Wisły. Tym razem z Arką zaczynamy sezon w ekstraklasie. Z klubem jest się na dobre i na złe. Wiem, że to banał, ale widzę, że nie do wszystkich ta sentencja przemawia, bo co niektórzy piszą, że być kibicem Wisły to wstyd! Uważam to za skandaliczne zachowanie! A mecz skomentuje tak jak ten na Suchych Stawach tydzień temu: Takie życie...
|
Ładnie napisałeś oczywiście że bycie kibicem Wisły to nie wstyd
Ale wstydem jest wszystko to co zrobiono z Polską Piłką !!!
Zrobiono i będzie robione dalej smutne podsumowanie ostatnich dni !!! : 6 meczów 3 drużyny = 1 pkt na 18 możliwych !!!
To jest Polska piłka po co tym frajerom tyle płacić kasy do kur... nędzy ... siatkarze ręczni mają lepsze wyniki a 5 razy mniej zarabiają niż te obiboki !!!. To są karierowicze a nie ludzie którzy kochają piłkę ... Talent (choć znikomy ale jednak widocznie w Polsce lepszych nie ma !!! t)o nie wszystko trzeba mieć jeszcze charakter do pracy nad sobą fizycznej i mentalnej . Żaden z obecnych grajków tego nie ma !!!... Trzeba zacząć od tego żeby zrobić coś na kształt nba maksymalna płaca i koniec. Prawdziwą kasę grajki mają mieć do wyjęcia z boiska za awans w pucharach , za mistrzostwo kraju lub awans do pucharów zależy jakie cele postawi zarząd . Nie może być tak że przepłaca się milionami i to idzie do kieszeni tych .... trudno ich określić !!!.
Po co robić zaciąg Pjaniców , Bunoz ... Jirsaków ... Krimów ( czytaj przeciętniaków i karierowiczów co szukają dobrego kontraktu ) transfer zagraniczny ma być przemyślany i musi być tak że w Polsce nie możemy znaleźć lepszego gracza na daną pozycje ... tak było w wypadku Marcelo Uche Cantoro te transfery wyszły ci gracze wiele Wiśle dali. Jeśli nie zaczniemy od cięcia płac i przeznaczenia tej kasty na szkolenie młodych to w rok w rok będziemy baty dostawać . Dotyczy to wszystkich Polskich drużyn i nie ma znaczenia kto będzie trenerem SMuda, Kasperczak czy Skorża czy Petrescu.
Dlatego jest potrzebna generalna reforma Polskiej Ligi łącznie z rozwaleniem PZPNU . To mogą zrobić tylko kibice swoimi działaniami ...
Jeśli wszyscy razem nie podejmiemy działań to wyrośnie nam kolejne pokolenie : Brożków , Lobodzińskich , Kowalskich , Korzymów. Pamiętajcie szkolenie piłkarza zaczyna się z chwilą gdy przychodzi do klubu i przechodzi pierwszą selekcje !!!Wtedy musi nabyć pewne nawyki mentalne psychiczne i nabyć odpowiednie umiejętności techniczne... bez tego ani rusz. Poprostu dziś już wiemy Levadia to nie był przypadek .... Lech przeszedł ledwo co Azerów .. by polegliśmy . To jest obraz Polskiej Piłki w takim stanie jesteśmy