Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 22:08
Z ta porazka szybko moglbym sie pogodzic, gdyby wobec jej najwiekszych sprawcow, konsekwencje zostaly wyciagniete natychmiastowo. Okienko transferowe wszak jeszcze otwarte.

Niestety wiadomo, ze jedynym czlowiekiem, ktory moze za to zaplacic jest Kasperczak. Oczywiscie sam bym go zwolnil bez chwili zastanowienia majac lepszego kandydata na oku. Niie zmienia to jednak faktu, ze kwestia trenera, to w mojej ocenie sprawa drugorzedna dla Wisly.

Za podstawowy warunek do tego, by z wiara spojrzec w przyszlosc, uwazam bezzwloczne pozbycie sie z klubu zawodnikow o najnizszych umiejetnosciach. Jirsak, Lobo, Piotr Brozek, Kowalski - od nich bym zaczal jeszcze w tym okienku. No i jasna rzecz, sciagniecie kogos lepszego w zamian.

Inna sprawa, ze przynajmniej czesc sposrod nowych nabytkow rowniez nie napawa optymizmem (tak wiem, ze to dopiero 4 mecz i z ocena trzeba byc delikatnym, ale jednak).
Oby w srodku sezonu nie okazalo sie nagle, ze tkwimy w ciemniej dziurze glebiej niz nam sie poczatkowo moglo wydawac.
Chcialbym sie mylic, ale wydaje mi sie, ze Wisla tak slaba jeszcze nie byla w ostatnich latach.
Jest takie znane powiedzenie, ze zespol buduje sie od tylu, tym bardziej jesli w przodzie nic nie zostalo wybudowane.