emjot napisał(a):

nie przesadzaj. Po co nam się pchać do pucharów, Żeby zaliczyć kolejny łomot tym razem od Islandczyków czy mieszkańców Wysp Owczych
nie wydałbym nawet dwóch złotych
DWÓCH POLSKICH ZŁOTYCH na żadnego nowego piłkarza
primadonny z przerośniętym ego i zbyt dużymi zarobkami
ta cała zgraja nosząca koszulki z Białą Gwiazdą powinna dopłacać do tego że mają honor je nosić
wiem
oni nie wiedzą co to honor
ps. cała CALUTEŃKA polska piłka jest do zaorania. A potem należy się zastanowić czy należy ją reaktywować. I na jakich zasadach.
|
Emojcie,
Czyżbyś wierzył, że bycie za słabym nawet na zakwalifkowanie się do pucharów w beznadziejnej jakościowo lidze może poprawić sytuację? Jest lepszym rozwiązaniem?
Trzeba się "pchać do pucharów", tak jak chociażby nawet taki Karabach, tylko wreszcie w profesjonalny sposób.
I trzeba eliminować z kadry piłkarzy z "z przerośniętym ego i zbyt dużymi zarobkami" w stosunku do umiejętności zastępując ich graczami lepszymi bez takiej skazy. Chcesz nagrodzić nasze gwiazdeczki zachowywaniem kadrowego status quo? Ja nie. ja widzę pilną konieczność wymiany tej lini obrony. I nie tylko jej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze"